SEGRE

CICLISME VOLTA CICLISTA INTERNACIONAL A LLEIDA

Més equips i menys etapes

La setmana que ve arranca la 61a Volta a Lleida amb 20 esquadres, el rècord des que es va recuperar el 2014 || La ronda passa de quatre a tres dies de durada al no arribar a un acord amb Vielha

La 61 edició de la ronda lleidatana es disputarà del 8 al 10 de juny.

La 61 edició de la ronda lleidatana es disputarà del 8 al 10 de juny.ÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’edició número 61 de la Volta Ciclista Internacional a Lleida, que es disputarà del 8 al 10 de juny, batrà el rècord de participació des que es va recuperar el 2014 amb 20 equips inscrits, malgrat que veurà reduïts els dies de competició de quatre tres. La raó ha sigut la falta d’acord amb l’ajuntament de Vielha perquè la capital de la Val d’Aran fos final de la tercera etapa i inici de la quarta, com va ocórrer en l’edició passada. “No hi ha hagut entesa entre les dos parts i al final no hem tingut temps material per buscar una etapa alternativa abans de presentar el recorregut i les etapes a la Unió Ciclista Internacional. Espero que per a l’any que ve puguem tornar-hi perquè tenir un port com la Bonaigua dóna prestigi a la Volta”, va indicar Escobar. Malgrat perdre un dia de competició, la Volta ha mantingut el seu caixet, com prova el gran nombre de sol·licituds rebudes. Al final seran vint els equips que competiran, dels quals tres seran estrangers (l’SmartDry d’Holanda amb seu a Girona, el Sicasal de Portugal i l’MVK 25 d’Andorra, que està patrocinat pel pilot de motos Maverick Viñales) i un de categoria continental, el Fundació Euskadi.

La resta de formacions seran estatals: Electro Híper Europa i ULB Natural Greatness de Castelló, Nomar Pemoy Kdross de Múrcia, GSport Wolfbike de València, Mutua Levante d’Alacant, Telco’m Ederlan Frenkit de Navarra, Guerciotti i Supermercados Froiz de Galícia, La Tova d’Osca, Tenerife Bike Point canari, Gomur Cantabria Infinita càntabre, Esteve-PC Chozas madrileny i els catalans del CB Cicles Vic, Compak i Controlpack de Tarragona, i Oleka de Barcelona.

La Volta 2018 repetirà dos de les quatre etapes de l’any passat, encara que amb alguna variació, especialment en la jornada inaugural del divendres 8 de juny, que partirà des de Lleida i acabarà a Tremp.

Abans d’arribar a la capital del Pallars Jussà, els corredors discorreran primer per les carreteres del Pla d’Urgell, la gran novetat, per entrar després a la Noguera i pujar el port d’Àger, de segona categoria, una jornada més suau que el 2017 “per no desgastar gaire els corredors el primer dia”, apunta Escobar. L’endemà, el pilot completarà una etapa amb inici i final a Tremp, en la qual la muntanya cobrarà més protagonisme amb la pujada al Cantó, el sostre de la Volta aquest any davant de l’absència de la Bonaigua, mentre que l’última jornada culminarà, com ja és tradició, a la Seu Vella.

tracking