SEGRE

ATLETISME CURSES DE MUNTANYA

La duresa frena la inscripció de la Milla Vertical d'Àreu

L’organització valora passar la prova a l’horari matinal per guanyar atletes

La prova es va presentar ahir a la Diputació.

La prova es va presentar ahir a la Diputació.X.P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Milla Vertical d’Àreu, que el proper 9 de juny viurà la cinquena edició des que va agafar el testimoni de la Cuita el Sol, tem un descens de participants a causa de l’extrema duresa, l’horari i la gran oferta. L’organització va variar l’any passat el recorregut, fent-lo més curt (va passar de 4,2 a 3,6 quilòmetres) però augmentant el desnivell positiu fins als 1.680 metres, la qual cosa la converteix en una prova només apta per als més experts.

“Té unes característiques tècniques que la situen com una de les verticals més difícils i dures”, va apuntar el director, Jordi Escolà, que reconeix a més que “es nota una certa tendència a la baixa quant al nombre de participants, tant per la duresa com per la coincidència amb altres curses”.

El jove corredor d’Àreu va conquerir fa dos setmanes el títol estatal promesa de verticals

En les primeres edicions, la inscripció superava amb escreix els 160 corredors, una xifra que ha anat decreixent. L’any passat tot just es va arribar als 140 i la pròxima cita és tota una incògnita.

La coincidència amb l’Olla de Núria, que congrega més de 700 participants, suposa un handicap afegit, a banda de l’horari, ja que, com és tradició, es disputa a la tarda, a les 18.30 hores, amb l’objectiu de córrer més que el sol i assolir el cim del Monteixo, situat a 2.905 metres, abans que t’atrapi l’ombra.

És per això que l’organització està valorant la possibilitat de canviar l’horari i fixar-lo al matí, com ocorre en la majoria de verticals.

La prova, el rècord de la qual està en poder de Kilian Jornet des del 2007, amb 59.41, comptarà amb la participació del corredor local Guiu Escolà, de 20 anys, que fa un parell de setmanes es va proclamar campió d’Espanya promesa de verticals. La Milla tindrà la variant infantil i serà valedora per a la Copa Tres Nacions, que inclou França i Andorra.

tracking