El Barça guanya a Andorra i força el tercer partit

El pas a semifinals es decidirà demà divendres al Palau

Adam Hanga captura un rebot davant de Jankovic i Moerman.

Adam Hanga captura un rebot davant de Jankovic i Moerman.EFE

El Barcelona Lassa va forçar ahir el tercer partit en l’eliminatòria de quarts de final de la Lliga Endesa al guanyar a domicili el MoraBanc Andorra per un ajustat 81-85. Els andorrans, que van guanyar al Palau en el primer partit, van tenir opcions fins al final però van acabar cedint davant d’un rival que va jugar millor els minuts decisius del xoc, per la qual cosa la sèrie es decidirà demà divendres a Barcelona.

El Barça va resistir a Andorra, gràcies a la magnífica tasca d’Ante Tomic (19 punts, 6 rebots, 4 assistències, 8 faltes rebudes i 31 de valoració). De sortida, l’Andorra, fidel al seu estil de joc en transicions, va dominar el matx i va estar disposat a fer història, ja que buscava la seua primera classificació per a les semifinals de la Lliga ACB.

Amb una gran direcció d’Albicy, que també va estar encertat en l’anotació (màxim anotador del partit amb 22 punts), els de Joan Peñarroya van posar tota la intensitat i van dominar la situació des de l’inici. En un xoc molt equilibrat i amb molts tirs lliures (62 en total), l’equip de Svetislav Pesic, que va jugar amb una rotació curta, va resoldre al final, després que l’Andorra dominés pràcticament durant la primera meitat, els blaugranes el tercer quart i els deu minuts finals fossin molt igualats.

Els blaugranes, que perdien 72-69 a 6:14 per al final, van aconseguir un parcial 2-11 per donar la volta a la situació (74-80) i van acabar imposant-se per 81-85.

Per la seua part, el Gran Canària es va imposar amb claredat a la seua casa al València Basket (97-70) i va forçar el tercer partit, demà en terres valencianes.