SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI D?ITÀLIA

Marc Màrquez, a mantenir l'avantatge en 'territori Rossi'

Rebutja comptar amb el guardaespatlles ofert pel circuit italià de Mugello

Marc Màrquez fa broma durant la roda de premsa prèvia al Gran Premi d’Itàlia.

Marc Màrquez fa broma durant la roda de premsa prèvia al Gran Premi d’Itàlia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez intentarà mantenir el domini al Mundial de MotoGP, amb 36 punts de marge sobre el segon, en la visita al circuit de Mugello, escenari d’un GP d’Itàlia en què tot indica que no serà ben rebut. El pilot de Cervera ja va haver de viure un ambient caldejat el 2016, mesos després de l’incident amb Valentino Rossi a finals de la temporada anterior a Malàisia. De fet, l’organització del Gran Premi d’Itàlia va consultar al lleidatà si creia oportú disposar d’un guardaespatlles, però el pilot lleidatà ho va rebutjar. “M’ho van suggerir. Va ser una consulta molt amable, previsora, però els vaig dir que no perquè no crec que tingui sentit una cosa així”, va assenyalar en aquest sentit Màrquez.

Sobre el seu avantatge en el liderat, Marc va dir que “tinc 36 punts de marge, però l’any passat vaig sortir d’aquí 37 al darrere i al cap de dos curses era a la lluita pel títol. Hem fet cinc carreres, en queden catorze i s’ha de seguir amb la mateixa intensitat, ja que pot canviar tot en una cursa. Però l’important és que em trobo fort, estic bé a tots els circuits i en totes les condicions, i això és el més important”, va assenyalar Marc. “Si comets un error, ja són allà. Mentre puguem mantenir aquesta distància, molt millor”, va afegir el pilot de Cervera.

Quant al possible fitxatge de Joan Mir per Suzuki, Marc va assenyalar que “jo tenia una altra mentalitat quan era a Moto2. Sense guanyar no pujava. Però sembla que ara la moda és una altra. És pujar ràpid a MotoGP i agafar un lloc en un equip de fàbrica. Ell ho deu saber, si es troba a punt i preparat, si confies en tu mateix, per què no?”.Òbviament, també hi ha la possibilitat que el seu germà Àlex pogués fer el salt a MotoGP, i sobre aquesta qüestió, Marc va assenyalar que “Moto2 és una de les categoria més difícils, en què un campió de Moto3 pot desaparèixer. Per aquesta raó crec que el meu germà ho està treballant bé, està fent una gran temporada fins al moment. Si arriba la victòria molt millor, però s’han d’anar cremant etapes com a pilot, cada cosa al seu moment. Cadascú ha de guanyar-se el que li pertoca, s’ha de guanyar el lloc i això es fa a la pista. Si vols ser a MotoGP has de guanyar curses”.

tracking