SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Zidane se'n va del Reial Madrid

Explica que l’equip “necessita un canvi per continuar vencent” i deixa el club després de guanyar la tercera Champions seguida || Pochettino es perfila com a substitut tot i renovar pel Tottenham

Zinedine Zidane, durant la roda de premsa d’ahir a la Ciutat Esportiva del Reial Madrid.

Zinedine Zidane, durant la roda de premsa d’ahir a la Ciutat Esportiva del Reial Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Zinedine Zidane va sorprendre ahir tothom a l’anunciar que donava per finalitzada l’etapa com a tècnic del Reial Madrid, al sentir que “l’equip necessita un canvi per continuar vencent”. Com a possible substitut es perfila Mauricio Pochettino, actual tècnic del Tottenham Hotspurs, amb el qual acaba de renovar fins al 2023, però amb una clàusula que li permetria marxar davant d’una oferta del Madrid. També s’ha posicionat l’exjugador Guti.

L’habitual somriure de Zidane va desaparèixer de la sala de premsa del Reial Madrid quan, acompanyat per un Florentino Pérez amb rostre trist, va comunicar la decisió irrevocable d’abandonar el club després de dos anys i mig a la banqueta, des que el 4 de gener del 2016 va ocupar el lloc que havia deixat Rafael Benítez. Ha guanyat tres Lligues de Campions consecutives (2015/16, 2016/17 i 2017/18), una Lliga (2016/17), dos Supercopes d’Europa (2016 i 2017), dos Mundials de Clubs (2016 i 2017) i una Supercopa d’Espanya (2017). Nou títols de tretze de possibles.

“És un desgast natural, quan vaig dir que seguia potser no ho pensava. Al cap hi tenia una altra cosa”

“Vaig prendre la decisió de no seguir i vaig parlar amb el president. És el moment per a tothom, primer per a mi. Un moment estrany però important. Calia fer-ho pel bé de tots. Aquest equip ha de continuar guanyant i necessita un canvi. Un altre discurs, una altra metodologia. Estimo molt el Madrid i el president. Li estaré eternament agraït, però s’ha de canviar”, va dir. “Pot ser un arreveure perquè el Madrid m’ho ha donat tot i seré a prop del club tota la vida. Per a molts és una decisió sense sentit, però és el moment de fer un canvi, també per als jugadors. Després de tres anys és l’adequat”, va insistir.

“És un desgast natural, quan vaig dir que seguia potser no ho pensava. Al meu cap hi havia una altra cosa. El pitjor moment a la banqueta ha estat aquest any, al perdre contra el Leganés la tornada de Copa. Allà em vaig quedar molt tocat”, va confessar. En principi es prendrà un any sabàtic.

tracking