BÀSQUET NBA

Els Warriors guanyen el primer duel de les finals contra els Cavaliers

Stephen Curry defensa LeBron James, autor de 51 punts.

Stephen Curry defensa LeBron James, autor de 51 punts.EFE

Els Warriors van aconseguir la primera victòria a les finals NBA (124-114) després d’un espectacular partit davant dels Cavaliers, que amb un LeBron James de rècord van perdre una gran oportunitat d’aconseguir el factor pista i van acabar sucumbint a la pròrroga. James se’n va anar fins als 51 punts, rècord de la seua carrera en un partit dels play-offs, i va trobar l’ajuda de Kevin Love, la presència del qual era dubtosa i que va acabar jugant fins a aconseguir dobles figures (21 punts i 13 rebots). Però va ser JR Smith el gran protagonista dels Cavaliers amb una acció sorprenent. A falta de 4,7 segons i amb el marcador empatat, George Hill va disposar d’un tir lliure per avançar Cleveland. El base visitant va fallar i el rebot va anar a mans de Smith que, al pensar que l’equip anava guanyant, en lloc d’intentar anotar se’n va anar cap al centre del camp sense escoltar els crits desesperats de James, que li demanava la pilota per llançar. Va ser un surrealista colofó per acabar el temps reglamentari i els Warriors, ja respirant alleujats, van imposar la seua profunditat de plantilla més gran en una pròrroga (17-7) a què LeBron, que havia disputat tots els minuts, va arribar cansant. El següent partit es juga la matinada de diumenge a dilluns.