SEGRE

PIRAGÜISME CAMPIONAT D?EUROPA D?ESLÀLOM

Bronze per a Vilarrubla

La palista de la Seu d’Urgell es consola de la seua eliminació en individuals amb el tercer lloc per equips en canoa || Maialen Chourraut lluitarà avui per dos medalles en caiac

Núria Vilarrubla, a la dreta del podi, al costat de la resta de components de l’equip estatal de canoa.

Núria Vilarrubla, a la dreta del podi, al costat de la resta de components de l’equip estatal de canoa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lleidatana Núria Vilarrubla i les basques Miren Lazkano i Klara Olazabal es van penjar ahir la medalla de bronze per equips de C1 en el Campionat d’Europa d’eslàlom, que es disputa a Troja (Praga). L’equip estatal es va classificar en tercera posició en la disciplina de patrulles, que va dominar la selecció de la Gran Bretanya, seguida de França.

Va ser un bronze que va consolar en certa manera Vilarrubla, que unes hores abans havia quedat fora de la gran final de canoa individual. La urgellenca, campiona continental el 2016 i que partia entre les favorites al podi, va topar en les semifinals amb la porta 20, on va ser sancionada amb 50 segons per no flanquejar-la correctament.

El seleccionador estatal, el lleidatà Guillermo Díez-Canedo, va presentar un recurs al concloure la baixada a l’entendre que havia sigut una decisió rigorosa, si bé al final, visionant el vídeo, va quedar clar que Vilarrubla va flanquejar la porta amb tot el seu cos dins però la piragua fora, una cosa antireglamentària, ja que una part de l’embarcació ha de passar per la porta. “Ho vam veure una mica dubtós i per això vam presentar el recurs, encara que el vídeo no dóna lloc a dubte. No obstant, el que va fer la Núria és molt més complicat”, va dir en la seua defensa.

Aquesta penalització la va deixar fora de la final, en la qual es va imposar l’austríaca Viktoria Wolffhardt, seguida per la britànica Mallory Franklin i l’alemanya Elena Apel, mentre que Miren Lezkano es va classificar en la sisena posició.

En K1 homes, Espanya es va quedar sense podi en la modalitat d’equips. Joan Crespo, Samuel Hernanz i David Llorente es van classificar vuitens, mentre que a la final individual es va imposar l’eslovè Peter Kauzer, al davant dels txecs Vit Prindis i Jiri Prskavec.

El campionat continental baixarà avui el teló amb la participació de tres lleidatans i la basca establerta a la Seu d’Urgell Maialen Chourraut. La donostiarra, campiona olímpica de K1, lluitarà al matí pel títol continental, i a la tarda pel de patrulles, on farà equip amb la lleidatana Marta Martínez i la basca Irati Goikoetxea.

La jornada s’acabarà amb la prova de patrulles de canoa masculina, en la qual els lleidatans Dani Marzo i Miquel Travé i el gallec Luis Fernández lluitaran per una medalla que se’ls va resistir en la modalitat individual.

tracking