SEGRE

DEPORTES_LUNES

Avís abans del Mundial

Espanya, amb la baixa d’última hora de Busquets, no passa de l’empat davant de Suïssa al penúltim partit de preparació i abans d’anar cap a Rússia || Un error de De Gea va permetre a Suïssa igualar el gol d’Odriozola

Andrés Iniesta condueix la pilota en una acció del partit d’ahir, en el qual Espanya no va passar de l’empat contra Suïssa.

Andrés Iniesta condueix la pilota en una acció del partit d’ahir, en el qual Espanya no va passar de l’empat contra Suïssa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció espanyola de futbol es va acomiadar de l’afició amb un empat davant d’una rocosa Suïssa (1-1), en l’amistós disputat a l’Estadi de la Ceràmica de Vila-real i marcat per un inusual error de David de Gea, que va impedir que els de Julen Lopetegui poguessin sumar la victòria.

Espanya no va poder sumar un nou triomf abans de fer cap al Mundial de Rússia dijous. No va ser un partit excessivament brillant de l’equip espanyol, dominador en tot moment, però li va costar desarborar un rival ordenat, treballador i sobretot efectiu per aprofitar un error del porter del Manchester United i firmar unes taules que mantenen invicta la triple campiona d’Europa sota el comandament del nou seleccionador.

L’equip de Lopetegui va dominar el partit i va tenir ocasions, però no va poder segellar la victòria

Espanya va sortir amb un onze més nou del que s’esperava, en part per la baixa d’última hora per una gastroenteritis de Busquets. Thiago es va encarregar de les seues funcions en un equip també amb Azpilicueta com a company de Piqué i amb Aspas bolcat a una banda en el forat teòricament deixat per Isco.

Amb aquests vímets, els de Lopetegui van topar amb una Suïssa atrevida, compacta i pressionant al davant. Però els locals no es van immutar i abans del segon minut ja havien avisat amb una rematada fallida de Koke dins de l’àrea i posterior mà de Sommer al xut de Thiago. Els de Lopetegui atacaven principalment pel costat esquerre, on s’ajuntaven Alba i un Silva que volia ser de nou protagonista. El canari tenia una altra bona ocasió amb un xut creuat després d’una bona cedida de cap de Diego Costa. Suïssa intentava no perdre la cara al partit, però va encaixar el gol de la forma menys esperada. Després de carregar gairebé tot l’atac per l’esquerra, va ser el lateral dret, Odriozola, el que va obrir el marcador recollint un rebuig a la vora de l’àrea. Espanya, superior en l’aspecte tècnic, va aconseguir el comandament de forma definitiva, encara que el rival, incisiu amb els laterals i quan trobava espais, no va concedir gaire i només hi va haver dos llançaments d’Iniesta fins a l’arribada al descans, després del qual va entrar Lucas Vázquez al lloc d’Aspas.

El guió no va canviar gens i Espanya va dominar i va rondar l’àrea de Sommer. Iniesta, després d’una deixada de Diego Costa, va tornar a provar-ho sense sort i quan més assentat estava l’equip va arribar l’empat. A De Gea se li va escapar un llançament de Lichtsteiner i Ricardo Rodríguez va empatar a porta buida. Aquest gol i els nombrosos canvis van afectar els de Lopetegui i va fer sentir-se més còmoda Suïssa, que no va dubtar a fer el pas enrere per buscar el contraatac. Espanya va tenir ocasions, però no va trobar el gol però sí que va marxar amb un seriós avís de cara al Mundial.

tracking