SEGRE

TEMPS EXTRA FUTBOL

Una Copa amb accent lleidatà

Lluís Cortés és entrenador assistent al FC Barcelona femení, que dissabte va guanyar la sisena Copa de la Reina || Rubiales justifica al protocol l’incident amb la senyera

Moment en què les jugadores del Barcelona aixequen la Copa de la Reina, amb Rubiales a l’esquerra.

Moment en què les jugadores del Barcelona aixequen la Copa de la Reina, amb Rubiales a l’esquerra.FCBARCELONA.CAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una part de la Copa de la Reina de futbol femení, que el FC Barcelona va guanyar dissabte passat a Mèrida davant de l’At. Madrid, és de Lleida. El tècnic lleidatà Lluís Cortés és entrenador assistent i analista de Dani Sánchez, l’entrenador de l’equip blaugrana. Cortés ha guanyat la Copa en la primera temporada al Barça femení, al qual va arribar l’estiu passat després d’una llarga trajectòria dedicada al futbol femení i que inclou el Campionat d’Espanya sub-18 amb Catalunya.

“La Copa és un gran tancament a una bona temporada. A la Lliga vam acabar segons a un punt del campió, l’At. Madrid [el rival a la final de dissabte] i a la Champions ens va eliminar a quarts l’Olympique de Lió, que va ser el campió”, explica. Està molt satisfet de l’experiència al Barcelona. “Em considero un privilegiat pels recursos amb què treballem al Barça i per fer-ho amb jugadores de tant talent”, afegeix.

El lleidatà es considera “un privilegiat” al treballar amb “tants recursos i jugadores amb aquest talent”

“Vaig començar des de baix, entrenant el Lleida el 2002 i jugant en camps de terra i per això valoro molt el treball que es fa en aquests clubs.” Reconeix que el futbol femení ha fet molts passos endavant: “Quan vaig començar era impensable que es televisessin tres partits cada cap de setmana o que hi hagués jugadores professionals, com ara al Barça.” Tot i que encara falta molt: la dotació econòmica de les jugadores està molt allunyada del futbol masculí, la Reina no assisteix a la final per entregar la Copa i tampoc hi ha dotació per guanyar-la. D’altra banda, sobre l’incident que hi va haver a l’entrega de trofeus, quan Luis Rubiales va voler impedir a la capitana blaugrana que col·loqués la senyera a la Copa, el president va explicar ahir al Barça que “va ser una qüestió de protocol” i no polític i que en cap cas va voler impedir que les jugadores mostressin la senyera.

tracking