SEGRE

RUGBI COMPETICIÓ

Un equip aragonès a Lleida

El Quebrantahuesos de Montsó jugarà la pròxima temporada les competicions catalanes || El club vol millorar el nivell, encara que també se sent desprotegit per la Federació Aragonesa

Formació del Quebrantahuesos Rugby Club, equip aragonès que la pròxima temporada competirà a Catalunya.

Formació del Quebrantahuesos Rugby Club, equip aragonès que la pròxima temporada competirà a Catalunya.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Quebrantahuesos Rugby Club de Montsó ha decidit jugar la pròxima temporada en les competicions de Catalunya en lloc de les d’Aragó. Al·lega una doble motivació: el nivell més alt que hi ha a les lligues catalanes per formar els seus jugadors, però ha influït també el fet de sentir-se desprotegit per la Federació Aragonesa de Rugbi.

“Fa un parell d’anys que estudien el canvi”, explica Diego Dieste, un dels responsables de la directiva del club aragonès, qui admet que el detonant ha estat un desacord amb la Federació Aragonesa. El Quebrantahuesos es va classificar com a primer de la fase regular per disputar la final de la Lliga d’Aragó, on hi ha una categoria única i que ja va guanyar en la temporada anterior. El seu rival era l’Universitari de Saragossa. “La reglamentació diu, sobre l’escenari de la final, que ha de jugar-se en un camp neutral o en el camp del més ben classificat, que érem nosaltres,” explica Dieste. “Vam protestar, no ens van fer cas i en senyal de protesta no ens vam presentar a jugar, per la qual cosa ens van donar la final per perduda, a més d’una sanció de 300 euros. Ens hem sentit perjudicats per aquestes decisions”, detalla.

Des del seu naixement, fa sis anys, el club ha creat diverses escoles, una de les quals a Almacelles

El Quebrantahuesos de Montsó té cinc equips, sub-14, sub-16, sub-18, femení i sènior i, des del seu naixement fa sis anys ha creat escoles en diferents poblacions, entre les quals Almacelles. “En la decisió també hi ha un component esportiu”, afegeix Dieste. “Jugar a Catalunya ens permetrà millorar el nivell dels joves. Hi ha categories que, ara, juguen un partit cada dos mesos per falta d’equips. A Catalunya l’estructura és millor i també estem parlant amb l’INEFC de Lleida per arribar a acords i fins i tot compartir equips.”

Explica que “amb el rugbi, Lleida i Osca tenim un problema comú. Són dos zones amb molt territori i poca població, costa trobar jugadors i a més hi ha una gran dispersió geogràfica. Unir-nos ens pot anar molt bé als dos”.

Sobre la Lliga en la qual competiran, explica que “en el cas de cada equip es prendrà la decisió tot estudiant-ne la situació econòmica i logística. Pel que fa a l’equip sènior masculí, ja que a Catalunya hi ha quatre categories, de totes maneres la Federació Catalana ens farà una prova a fi de poder valorar el nivell de l’equip i veure en quina d’aquestes categories podem competir”.

D’altra banda, Dieste lamenta la situació que viu el rugbi a l’Aragó. “Hi ha set equips de Saragossa. A Terol n’hi ha un que ja s’ha passat a competir a València, a Jaca no han fet equip aquest any i nosaltres jugarem a Catalunya”, afegeix.

tracking