SEGRE

CICLISME VOLTA INTERNACIONAL A LLEIDA

La Volta més participativa

Demà arranca la ronda ciclista que recorre la província amb rècord d’equips, vint, però amb una etapa menys, tres, que l’any passat || Cinc corredors lleidatans figuren a la llista d’inscrits

La Paeria va acollir la presentació.

La Paeria va acollir la presentació.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La seixanta-unena edició de la Volta Ciclista Internacional a Lleida, que començarà demà amb la sortida neutralitzada entre l’avinguda Francesc Macià i rambla Ferran, batrà el rècord de participació amb vint equips, des que es va recuperar l’any 2014 gràcies a l’aportació econòmica de la Paeria i a l’esforç organitzatiu del doble bronze olímpic Sergi Escobar. Un total de 120 ciclistes –sis per equip– recorreran uns 400 quilòmetres repartits en tres etapes, una menys que en l’edició passada al no arribar a un acord amb l’ajuntament de Vielha, però mantenint l’espectacularitat de la carrera amb la costeruda costa de la Seu Vella com a duríssim i emblemàtic final de l’última etapa.

La Volta, que es va presentar ahir a la Paeria, comptarà amb cinc corredors lleidatans al pilot. Tres d’ells repeteixen respecte a l’any passat i són Lluís Ropero, Modest Capell i Albert Masana. Aquest últim va ser el lleidatà més ben classificat el 2017 al lloc vintè i el mes passat va ser protagonista d’un incident en el qual, mentre s’entrenava, gairebé és atropellat per un conductor temerari i gràcies al fet que portava una càmera que va gravar l’acció va poder denunciar la infracció davant dels Mossos.

Els altres dos corredors lleidatans que hi participen són Edgar Baró i Marc Vilanova. Les tres etapes d’aquest any són Lleida-Tremp, demà amb 131 quilòmetres; Tremp-Tremp, dissabte amb 164 quilòmetres, i Lleida-Lleida, diumenge amb 104 quilòmetres. El director de la carrera, Sergi Escobar, va assegurar que, malgrat retallar una etapa, la cursa serà d’una competitivitat i espectacularitat màximes. “Canviem el port de la Bonaigua de l’any passat pel del Cantó, que unit al de Bòixols, farà que l’etapa reina de la segona jornada sigui duríssima, tant si fa un sol abrasador com si plou”, va explicar Escobar.

Quant a la participació estrangera hi haurà tres equips de Portugal (Sicasal), Holanda (SmartDry) i Andorra (MVK 25). Escobar va lamentar l’absència de russos que, segons va dir, “no han pogut venir aquest any per problemes de visat i sempre asseguren qualitat”.

Diversos consistoris s’interessen per la ronda 2019 Les autoritats que van assistir ahir a la presentació, els alcaldes de Lleida i Tremp, Àngel Ros i Joan Ubach, el diputat Paco Cerdà i el representant de l’esport de la Generalitat Joan Segura, van animar ahir que s’impliquin més municipis a la Volta.

tracking