SEGRE

HOQUEI PATINS INTERNACIONAL

De Lleida a l'elit a Itàlia

Pol Franci, que aquesta temporada ha jugat a l’Alpicat, fitxa pel Monza || Va debutar l’any anterior a l’OK Lliga amb el Manlleu

Pol Franci, en un acció d’un partit quan jugava al Bell-lloc.

Pol Franci, en un acció d’un partit quan jugava al Bell-lloc.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Pol Franci (13-2-1997, Bell-lloc) jugarà la pròxima temporada al Monza, a la màxima categoria de l’hoquei italià. El jove, de 21 anys, va debutar la passada temporada a l’OK Lliga amb el Manlleu i a l’última ha jugat amb el Lleida.Net Alpicat a Primera divisió. “És una gran oportunitat que em permetrà créixer com a persona i com a jugador”, explica Franci sobre la seua nova experiència. Afegeix que “van contactar amb mi per oferir-me la possibilitat de jugar amb ells i vaig anar a Itàlia a entrenar, veure les instal·lacions i la casa on viuré i em van convèncer”. De moment, el jugador lleidatà s’ha compromès per una temporada i es mostra molt feliç per aquesta oportunitat: “És una Lliga molt competitiva i em ve molt de gust viure aquesta experiència”.

Admet que és molt difícil arribar a viure de l’hoquei sobre patins, per la qual cosa “de moment un any i ja veuré com va l’experiència”. El primer pas serà estudiar italià per integrar-se com més aviat millor, encara que ja sap que tindrà suport: “Sí, quan vaig estar vaig parlar amb un jugador argentí i un altre de Reus que són a l’equip, que seguiran la pròxima temporada i que m’ajudaran que el procés d’adaptació sigui més fàcil”.

Pol Franci s’uneix a jugadors lleidatans que s’han incorporat a Lligues europees, com Iker Bosch i Jaume Bartés a Àustria o Albert Mola a França.

tracking