SEGRE

LLEIDA SEGONA DIVISIÓ B

Imatges d'un ascens

Els Amics del Lleida inauguren a la Fecoll l’exposició d’una gesta històrica || Reivindiquen la medalla de la ciutat per a Antoni Palau i Emili Vicente

Andreu Ratés, Mercè Escolà, Txema Alonso, Miguel Rubio i Sergio Maza, ahir a l’exposició de la Fecoll sobre l’ascens de la UE Lleida.

Andreu Ratés, Mercè Escolà, Txema Alonso, Miguel Rubio i Sergio Maza, ahir a l’exposició de la Fecoll sobre l’ascens de la UE Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El local de la Fecoll recordarà durant aquest mes de juny, mitjançant vint-i-vuit imatges, una de les gestes històriques aconseguides per l’esport lleidatà: l’ascens, fa vint-i-cinc anys, de la Unió Esportiva Lleida a Primera divisió. Una exposició organitzada per l’Associació d’Amics del Lleida, amb vint-i-vuit fotografies de Josep Porta, recorda aquella gesta. Va ser el 5 de juny del 1993 quan l’equip de la ciutat es va guanyar un lloc entre els millors i ahir, a la inauguració de l’exposició, no van faltar tres dels protagonistes d’aquell èxit, Miquel Rubio, Txema Alonso i Sergio Maza. L’acte va servir per reivindicar la concessió de la Medalla d’Honor de la Ciutat per a dos mites d’aquella UE Lleida que es van guanyar per sempre un lloc a la memòria dels aficionats, Antoni Palau i Emili Vicente.

Ferran Perdrix, president de la Fecoll, va reivindicar el local com a seu d’un Aplec per recordar un esdeveniment com aquest ascens. “Han passat més coses a la ciutat en aquests vint-i-cinc anys, però tots recordem especialment l’ascens a Primera. S’ha de mirar endavant, però està bé mirar de tant en tant cap enrere”, va dir.

Andreu Ratés, president d’Amics del Lleida, es va confessar emocionat per una cosa que “va ser bestial i no sé si la tornarem a viure”. També va tenir un emocionat record per a “molta gent que no està amb nosaltres, com Antoni Palau, Emili Vicente o Carmelo Moncayo”, i va recordar la penya Els Xuts, de la qual hi havia algun dels membres, com integrants dels Rudes, perquè “sense els seus crits ningú animaria al Camp d’Esports”. També va assistir a l’acte Mercè Escolà, viuda d’Antoni Palau, que va rebre una emotiva ovació.

Paco Cerdà va ser l’encarregat de reivindicar la medalla de la ciutat per a Palau i Emili, animant els Amics del Lleida que la sol·licitin: “Se la mereixen i és una cosa a la qual donarem suport tots.” El Lleida Esportiu va ser representat per Juanjo Silva, que va desitjar que “no hagi de passar tant temps perquè la ciutat torni a viure un fet així”. Rubio va recordar que “el nostre ascens va ser una cosa molt bonica per a la ciutat, per a nosaltres i les nostres famílies.”

El Lleida Esportiu tanca l’‘staff’ tècnic del planter Mentre segueix pendent de concretar-se l’organigrama esportiu del primer equip, el Lleida Esportiu ja ha tancat l’staff tècnic del futbol base de cara a la pròxima temporada 2018-2019.

Andreu Ratés, Mercè Escolà, Txema Alonso, Miguel Rubio i Sergio Maza, ahir a l’exposició de la Fecoll sobre l’ascens de la UE Lleida.

Andreu Ratés, Mercè Escolà, Txema Alonso, Miguel Rubio i Sergio Maza, ahir a l’exposició de la Fecoll sobre l’ascens de la UE Lleida.LLEONARD DELSHAMS

tracking