EL PITJOREL MILLOR

El Balàfia ja és equip de Segona Catalana

Els de la capital del Segrià es van imposar de nou a l’Angulària per certificar l’ascens || Els de l’Urgell van disposar de dos penals a la primera meitat però només en van aprofitar un

La plantilla del Balàfia, ahir celebrant l’ascens a Segona Catalana amb l’afició després de derrotar l’Angulària.ITMAR FABREGAT

El Balàfia ja és equip de Segona Catalana després de derrotar de nou ahir l’Angulària al partit de tornada (3-2) de l’eliminatòria disputat davant de més d’un miler d’aficionats que van omplir el Municipal Manuel Lorite. Els de la capital del Segrià, que arribaven al xoc d’ahir amb un 0-1 favorable del partit d’anada, es van imposar en un matx d’alt voltatge en el qual els dos equips van mostrar un bon futbol.

El partit va començar amb un Balàfia erràtic, superat per l’ambició d’un Angulària disposat a igualar l’eliminatòria al més aviat possible. Tanmateix, només havien passat tres minuts quan l’àrbitre va assenyalar un penal a favor dels de l’Urgell, que el porter local Ocaña va parar de forma espectacular. El Balàfia, fins llavors apagat, va anar a més i va agafar el comandament del matx. Així, en el minut 14 va arribar el primer gol local obra d’un gran Munturiol, que tot just deu minuts després deixava l’eliminatòria encarrilada per als del Segrià amb el 2-0. A poc a poc, tanmateix, l’Angulària va anar recuperant-se del cop i, lluny de rendir-se, va retallar distàncies just abans del descans gràcies a un altre penal que, ara sí, va transformar en gol Rodríguez.

A la represa, el partit va continuar amb un ritme frenètic encara que no va ser fins al minut 79 quan es va tornar a moure l’electrònic. Rodríguez va anotar el segon gol del duel per igualar el matx i tornar a donar esperances als seus, que només es trobaven una diana per sota en l’eliminatòria. Malgrat la situació, el Balàfia no es va posar nerviós i poc després va refredar les expectatives dels visitants amb un gol de Navarrete que deixava l’eliminatòria i l’ascens de categoria vistos per a sentència.