SEGRE

MOTOCICLISME ÒBITS

Mor el pilot de 14 anys accidentat a Montmeló

Andreas Pérez no va superar les greus ferides cerebrals al caure i ser atropellat

Andreas Pérez, el nen pilot mort.

Andreas Pérez, el nen pilot mort.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot de 14 anys de l’equip Reale Avintia Academy, Andreas Pérez, que va patir diumenge un gravíssim accident en la carrera de la categoria de Moto3 del FIM CEV, disputada al Circuit de Barcelona-Catalunya, va morir ahir al matí com a conseqüència de les lesions irreversibles que havia patit. Instants després, l’equip enviava un comunicat en el qual s’explicaven les causes i conseqüències del greu accident patit per Pérez el dia anterior.

Encara que no es van veure les imatges en directe durant la prova del FIM CEV Repsol (campionat internacional amb curses en diversos circuits espanyols, Estoril a Portugal, i Le Mans a França), es va saber el mateix diumenge, i així ho va confirmar l’equip, que Andreas va caure a la sortida del revolt cinc: “Diversos pilots que venien darrere no van poder esquivar-lo. Després de ser atès al mateix circuit i per la gravetat de les lesions”, va ser evacuat en helicòpter a l’Hospital de Sant Pau, a Barcelona.

Andreas va ingressar amb lesions cerebrals molt greus i poc després se li va diagnosticar mort cerebral. Encara que el seu cor va continuar bategant i malgrat molts esforços, finalment els metges no van poder salvar-li la vida.

Andreas Pérez, que fa tres anys va córrer una prova de l’Estatal disputada a Alcarràs, va guanyar diverses carreres el 2017 i va estar lluitant pel títol a la European Talent Cup. Enguany havia fet el salt al Mundial Júnior de Moto3 aquesta temporada amb el Reale Avintia i era un dels grans talents del campionat.

L’edat mínima per ser pilot és de 4 anys i es pot competir amb 6 L’edat mínima per obtenir una llicència de pilot d’iniciació a Espanya són 4 anys, segons la Reial Federació Motociclista Espanyola, si bé aquesta barrera pot variar en funció de cada comunitat autònoma. Abans de concedir una llicència que habilitaria un menor per entrenar-se, la Federació Autonòmica que l’expedeixi s’ha d’assegurar de la identitat i nacionalitat del sol·licitant, de la seua edat i de la seua salut, per a la qual cosa és necessari acreditar un certificat mèdic. A més, és imprescindible una autorització firmada pels seus dos pares.

tracking