SEGRE

BALONESTO LLIGA ACB

Ponsarnau serà el primer entrenador del València

El club ha promocionat el lleidatà, que tenia 2 anys de contracte com a ajudant

Jaume Ponsarnau fa dos temporades que és al club valencià.

Jaume Ponsarnau fa dos temporades que és al club valencià.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El València Basket va confirmar ahir que el lleidatà Jaume Ponsarnau, que les últimes dos temporades ha sigut entrenador ajudant, serà la pròxima temporada el primer tècnic de la plantilla. El club valencià va anunciar la setmana passada que no presentaria una oferta de renovació a Txus Vidorreta (torna al Tenerife), del qual ha estat ajudant, i va decidir apostar per la promoció del tècnic del Tàrrega, que tenia dos anys més de contracte, encara que com a “segon”.

Ponsarnau, de 47 anys i que serà presentat aquest migdia, va arribar a l’entitat l’estiu del 2016. En la seua primera temporada va ser ajudant de Pedro Martínez i va contribuir en la consecució de dos títols: la Supercopa Endesa i la Lliga ACB, aconseguida després de derrotar contra tot pronòstic al Reial Madrid a la final, en un equip en el qual hi havia el també targarí Pierre Oriola, ara al Barça, i ser subcampió de l’Eurocup i la Copa del Rei. Després de la recent eliminació davant de l’Herbalife Gran Canària als quarts de final del play-off de lliga i la marxa de Vidorreta, ara serà el màxim responsable del projecte d’un dels grans de la Lliga.

Serà presentat aquest migdia com a substitut de Txus Vidorreta, que torna al Tenerife

Abans de recalar al València, va ser durant quatre temporades i mitja segon entrenador al Manresa, el qual va conduir en la tornada a l’ACB el 2007 i que va dirigir com a primer tècnic en la màxima categoria durant set campanyes. Després, va estar una temporada i mitja al capdavant del Gipuzkoa Basket. El targarí ha acumulat amb un equip i l’altre un total de 244 partits com a primer entrenador a la màxima categoria. En el seu palmarès, a banda dels títols aconseguits amb el València Basket, resplendeixen tres medalles amb la selecció espanyola abasoluta de bàsquet, com a ajudant de Sergio Scariolo (un or a l’Eurobàsquet del 2015 i dos bronzes a l’Eurobàsquet 2013 i els Jocs Olímpics de Rio 2016), així com una plata com a seleccionador a l’Europeu de la categoria sub-20 el 2014.

Va començar el seu camí a l’equip femení del CN Tàrrega Els primers passos de Jaume Ponsarnau a les banquetes els va fer al club de la seua Tàrrega natal, on va estar durant una dècada. La seua contribució va ser clau perquè el sènior femení de l’entitat assolís la màxima fita aconseguint l’ascens a la Lliga Femenina 2, l’avantsala a la màxima categoria. De fet, la Federació Espanyola de Bàsquet el va escollir com a millor entrenador de la categoria el 2003, l’any del seu debut i abans de fitxar pel Manresa, on va continuar formant-se com a entrenador. L’any passat ja va ser homenatjat pel club i el consistori pel títol de la Lliga ACB, al costat del també targarí Pierre Oriola. “Sempre tindré un deute amb el CN Tàrrega per tot el que ha suposat per a mi”, va dir Ponsarnau fa un parell d’anys en un acte amb jugadors del club.

tracking