SEGRE

DEPORTES

Un jugador 'lleidatà', entre les millors promeses del Mundial

Sergej Milinkovic-Savic, estrella de Sèrbia, està a l’agenda de Barça, Madrid, PSG i Juventus

Sergej Milinkovic-Savic, durant l’últim amistós de Sèrbia abans de debutar al Mundial.

Sergej Milinkovic-Savic, durant l’últim amistós de Sèrbia abans de debutar al Mundial.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Entre els 736 futbolistes que participaran al Mundial de Rússia, que arranca dijous, n’hi haurà un d’origen lleidatà, encara que per primera vegada en tota la història no jugarà amb l’equip espanyol, sinó que ho farà amb Sèrbia. Sergej Milinkovic-Savic, nascut a Lleida el 27 de febrer del 1995, és un dels jugadors amb més projecció que podran veure’s al Mundial, ja que als seus 23 anys el futbolista de la Lazio ja ha despertat l’interès dels grans d’Europa.

Sergej, fill gran de Nikola Milinkovic, exjugador del Lleida a la dècada dels 90 –vegeu el desglossament–, està a l’agenda de clubs com FC Barcelona, Reial Madrid, PSG, Juventus, Manchester United i Arsenal, entre d’altres. De fet, el Madrid es planteja abonar 150 milions d’euros, mentre que el PSG estudia una quantitat propera als 179 i el Barça veu en ell un recanvi per a André Gomes. Tanmateix, el president de la Lazio, Claudio Lotito, va enviar un missatge a qualsevol pretendent: “Vaig rebutjar 110 milions l’estiu passat, per la qual cosa 100 milions d’euros no són suficients per comprar-lo. Si 120 milions estaria bé? Sí, per una de les seues cames.”

El lleidatà és un mig centre de tall ofensiu que destaca per la seua gran envergadura, ja que fa 1,91 metres, i se l’ha arribat a comparar amb Pogba a causa de la seua potència, llarg recorregut sobre la gespa i xut des de llarga distància. Totes les mirades dels observadors estaran posades en el lleidatà de Sèrbia, clau en la consecució del Mundial sub-20 fa tres anys, on va ser escollit Pilota de Bronze, èxit que va afegir a l’Europeu sub-19 del 2013. Sergej es va iniciar a l’acadèmia d’un dels clubs en els quals va jugar el seu pare, el Grazer austríac, per després passar als juvenils de la Vojvodina. Va arribar a debutar al primer equip i va firmar el seu primer contracte professional amb 17 anys. Després de destacar amb la sub-20, va signar un contracte de cinc anys amb el Genk belga, però la Lazio el va captar a canvi de 18 milions d’euros el 2015. En el club italià ha acabat de destacar, convertit ja en una de les millors perles europees.

QUATRE DE LLEIDA L'HAN JUGAT I DOS L'HAN GUANYAT

Amb el debut de Milinovic-Savic al Mundial seran cinc els futbolistes nascuts a Lleida que han disputat el torneig. El primer va ser Josep Juncosa, que va disputar l’edició del 1950 al Brasil, on la selecció espanyola va aconseguir la quarta posició. El davanter de l’Atlètic de Madrid només va jugar l’últim partit, contra Suècia, en el qual Espanya va perdre 3-1. El segon futbolista lleidatà en un Mundial va ser Josep Maria Fusté, en l’edició del 1966 a Anglaterra. El de Linyola, jugador del Barça, va marcar un gol en l’últim partit de la fase de grups contra Alemanya Federal, en el qual la selecció espanyola va perdre 2-1 i va quedar eliminada. Va caldre esperar fins a Corea i el Japó, el 2002, per veure un altre lleidatà en un Mundial, Carles Puyol. El jugador del Barça en va disputar dos més i el 2010 va coincidir amb Joan Capdevila. En el torneig de Sud-àfrica, els dos lleidatans es van proclamar campions del món. En l’últim Mundial, al Brasil, no hi va haver cap jugador de Lleida.

tracking