SEGRE

Coberta 'made in Lleida' en un estadi mundialista

IASO va fer i muntar la del Zenit Arena

La zona superior del Zenit Arena consta d'una coberta elaborada i instal·lada per l'empresa IASO

La zona superior del Zenit Arena consta d'una coberta elaborada i instal·lada per l'empresa IASO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa lleidatana IASO ha estat l’encarregada de fabricar i instal·lar la coberta del Zenit Arena de Sant Petersburg, un dels estadis on se celebrarà el Mundial de Rússia. El recinte, amb capacitat per a 68.000 espectadors i dissenyat per Kisho Kurokawa amb la finalitat de simular una nau espacial al costat del Bàltic, és també conegut com el Krestovsky Stadium i va ser inaugurat l’any passat. L’estadi s’ha cobert amb una cúpula d’ETFE transparent formada per noranta-sis coixins del mateix material. L’ETFE és un material lleuger i de llarga durabilitat que permet crear construccions amb llibertat de formes. Gràcies al seu disseny integrador, la coberta es pot obrir i tancar amb facilitat, depenent de les condicions meteorològiques exteriors. A més, el plantejament d’aquest projecte garanteix que la llum natural passi a través de la coberta quan està tancada, al mateix temps que manté les condicions òptimes per jugar.

La coberta mesura 18.000 metres quadrats, 5.000 dels quals són de la coberta fixa. Aquest és un dels projectes de referència del departament d’arquitectura tèxtil de l’empresa IASO a nivell mundial, juntament amb la coberta transparent de l’Allianz Riviera de Niça i la reconstrucció de la tribuna de l’estadi de Dijo, entre d’altres.

El Zenit Arena acollirà quatre partits de la fase prèvia del Mundial, així com un de vuitens, un de les semifinals i el duel pel tercer i quart llocs.

tracking