SEGRE

DEPORTES

Lopetegui fitxa pel Madrid

El tècnic deixarà la selecció espanyola després del Mundial per substituir Zidane a la banqueta blanca || La Federació va anunciar al maig, després de l’elecció de Rubiales, la seua renovació fins al 2020

Julen Lopetegui, durant la sessió d’entrenament de la selecció espanyola a Krasnodar.

Julen Lopetegui, durant la sessió d’entrenament de la selecció espanyola a Krasnodar.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Madrid va anunciar ahir que Julen Lopetegui, tècnic de la selecció espanyola, serà el seu entrenador durant les pròximes tres campanyes, ocupant el lloc que va deixar Zidane. “Lopetegui s’incorporarà al club després de la participació de la selecció espanyola al Mundial, després de dos anys al capdavant de l’equip nacional”, va assenyalar el club blanc. La notícia del seu fitxatge va ser totalment inesperada, perquè no estava entre els candidats després de la també sorprenent marxa de Zidane fa dos setmanes i després de la consecució de la tercera Lliga de Campions consecutiva. El basc es troba actualment a Rússia amb l’equip espanyol, que debuta divendres al Mundial davant Portugal, on juga Cristiano Ronaldo, el futur del qual al club és ara mateix incert. A més, al maig, després que Luis Rubiales fos elegit president de la Federació Espanyola, es va anunciar la seua renovació fins al 2020 amb la selecció, que ara haurà de buscar de forma imprevista un relleu. Lopetegui ha estat l’elegit pel club per liderar un nou projecte en el qual el seu perfil dista molt del del seu predecessor i que sembla una aposta per un altre estil futbolístic, més centrat en la possessió, encara que a favor del tècnic està el seu coneixement d’un club en el qual va estar en la seua carrera esportiva, als despatxos i també a la banqueta. El tècnic d’Asteasu, de 51 anys, va arribar a finals dels 80 al filial del Madrid i, encara que va arribar a fer el salt a la primera plantilla, amb prou feines va tenir oportunitats. Després va desenvolupar la seua carrera com a porter a Primera amb el Logronyo, Barcelona –de 1994 a 1997– i Rayo Vallecano. Gairebé dos dècades després, va tornar al Madrid com a cap dels observadors internacionals i va dirigir el Castilla, on únicament va estar una temporada. A partir de llavors, es va vincular a la Federació i a les seues categories inferiors fent el salt al Porto, en el qual va estar temporada i mitja. El 2016 va ser nomenat successor de Vicente del Bosque en una selecció absoluta amb la qual va aconseguir el bitllet per al Mundial de Rússia i amb què està encara invicte després de vint partits.

lleida

L’empresa lleidatana IASO ha estat l’encarregada de fabricar i instal·lar la coberta del Zenit Arena de Sant Petersburg, un dels estadis on se celebrarà el Mundial de Rússia. El recinte, amb capacitat per a 68.000 espectadors i dissenyat per Kisho Kurokawa amb la finalitat de simular una nau espacial al costat del Bàltic, és també conegut com el Krestovsky Stadium i va ser inaugurat l’any passat.

L’estadi s’ha cobert amb una cúpula d’ETFE transparent formada per noranta-sis coixins del mateix material. L’ETFE és un material lleuger i de llarga durabilitat que permet crear construccions amb llibertat de formes. Gràcies al seu disseny integrador, la coberta es pot obrir i tancar amb facilitat, depenent de les condicions meteorològiques exteriors. A més, el plantejament d’aquest projecte garanteix que la llum natural passi a través de la coberta quan està tancada, al mateix temps que manté les condicions òptimes per jugar. La coberta mesura 18.000 metres quadrats, 5.000 dels quals són de la coberta fixa.

Aquest és un dels projectes de referència del departament d’arquitectura tèxtil de l’empresa IASO a nivell mundial, juntament amb la coberta transparent de l’Allianz Riviera de Niça i la reconstrucció de la tribuna de l’estadi de Dijo, entre d’altres.

El Zenit Arena acollirà quatre partits de la fase prèvia del Mundial, així com un de vuitens, un de les semifinals i el duel pel tercer i quart llocs.

Julen Lopetegui, durant la sessió d’entrenament de la selecció espanyola a Krasnodar.

Julen Lopetegui, durant la sessió d’entrenament de la selecció espanyola a Krasnodar.EFE

Julen Lopetegui, durant la sessió d’entrenament de la selecció espanyola a Krasnodar.

Julen Lopetegui, durant la sessió d’entrenament de la selecció espanyola a Krasnodar.EFE

tracking