SEGRE

ESPORTS

Rubiales i la destitució de Lopetegui, en deu frases

Deu frases en les quals ha explicat la decisió i el desenvolupament dels esdeveniments

Luis Rubiales.

Luis Rubiales.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Luis Rubiales, president de la Federació Espanyola de Futbol, ha anunciat aquest dimecres la destitució del seleccionador espanyol Julen Lopetegui, amb deu frases en les quals ha explicat la decisió i el desenvolupament dels esdeveniments, i ha fet a més una crida de suport a la selecció en el moment actual.

La decisió

"Ens hem vist obligats a prescindir del seleccionador nacional. Hi ha d’haver un missatge clar per a tots els treballadors de la Federació que hi ha unes maneres d’actuar que cal complir".

El suport de la junta

"No diré que aquesta és la millor de les solucions, però jo he arribat a la presidència de la RFEF amb una manera d’actuar. I no em trairé a mi mateix. Amb responsabilitat i el suport total de tota la junta directiva i he parlat amb tot el que havia de parlar abans de prendre aquesta decisió".

Els valors

"El que sens dubte no podem fer en la RFEF és no complir els nostres propis valors. I això és responsabilitat de l’actual junta directiva i de tots els que formem part de la Federació. És una situació difícil, molt dolorosa, perquè ens hauria agradat acabar el més possible amb Julen aquí, però no hem estat nosaltres els que hem determinat la manera d’actuar. S’ha actuat d’una manera que ens obliga a actuar. No hem pogut mirar per a cap altre costat".

Lopetegui

"Sempre he dit que el millor per portar la selecció és Lopetegui. La seva feina ha estat impecable. Admiro molt Julen i el respecto molt. Em sembla un entrenador 'top' i això òbviament fa més difícil prendre la decisió, però sens dubte en la RFEF guanyar és molt important, tenir als millors, però per sobre d’això està com es fan les coses. Ara és un moment que pot semblar que hi ha una tremenda debilitat, però amb el temps ens farem forts. Estic segur".

Els jugadors

"Tinc una relació amb ells molt propera. Sens dubte és la situació més complexa que em podia trobar. He parlat amb ells i puc garantir que els futbolistes faran tot el que hi sigui al seu abast per portar la selecció el més lluny possible. Jo els he donat les meues explicacions i entenc que ho han comprès. Ells estan molt concentrats. El que sí que m’han transmès és un compromís màxim. (Si estaven) d’acord? Tots estem afectats sense cap dubte. Cal pensar sempre en el millor per a l’entitat, la Federació i la selecció".

Reacció a l’anunci oficial del Reial Madrid

"Em vaig assabentar cinc minuts abans, hi va haver dos trucades i sí el que vaig demanar és que no es fes res, que m’agafava un avió i tornava de Moscou (...). Després vaig intentar parlar, no va ser possible, ja s’estava parlant amb els jugadors i s’estaven fent passos que havia demanat que no es fessin".

Reial Madrid

"Jo crec que el Reial Madrid busca un entrenador i busca el millor. No vull opinar de com ha de fer les coses el Reial Madrid. Òbviament, la Federació té una obligació, la selecció és l’equip de tots els espanyols i el seleccionador és treballador de la Federació".

La clàusula de rescissió

"Venim d’una situació econòmica en la RFEF que no fa falta que expliqui quina és. Estem treballant a nivell de patrocini, amb altres entitats perquè la Federació tingui de l’ordre d’uns 20 milions d’euros més del pressupostat aquest any. Allò dels dos milions passa a un segon o un tercer lloc, encara sent una quantitat molt important. N’hi ha una altra qüestions, altres valors que hem de transmetre i en aquest sentit hem actuat en consciència i amb tota la responsabilitat".

Compareixença sense Lopetegui

"L’entrenador també ha volgut acomiadar-se dels jugadors. Hi ha molts llaços d’afecte allà i és un moment dur. Ara toca que remem tots junts però en el que no ens podem equivocar mai és en els criteris ni en com hem de fer les coses".

Crida a l’afició

"Hem de pensar que d’aquí a dos dies hi ha un partit importantíssim. Demano tots els espanyols que senten la selecció que s’enfundin la samarreta, que animin i recolzin a l’equip, que farà tot per treure el millor resultat."

tracking