SEGRE

TRIATLÓ COMPETICIÓ

Un lleidatà al Mundial d'Ironman

L’expiragüista i olímpic el 2004 Damià Vindel obté el bitllet per a l’Ironman de Hawaii, el millor del món || Necessita 5.000 euros per al seu viatge

Damià Vindel, durant la prova de ciclisme d’una competició d’Ironman.

Damià Vindel, durant la prova de ciclisme d’una competició d’Ironman.JOSÉ MARÍA RODRÍGUEZ CARO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Damià Vindel, sisè en la prova de piragüisme de K2 500 metres en els Jocs Olímpics d’Atenes 2004, triomfa ara amb 37 anys en el món del triatló, en què ha aconseguit classificar-se per al Mundial d’Ironman de Hawaii, el més prestigiós i antic d’aquest esport que combina la natació (4 km), el ciclisme (180 km) i l’atletisme (42,195 km), per aquest ordre, i que està reservat per a només 700 triatletes.

Vindel està establert a Sevilla des del 2010, on va conèixer la que ara és la seua esposa, Ana, exnadadora i també competidora en triatló, que el va animar a canviar d’esport. Després, l’entrenador de tots dos, Jorge Ortega, el va fer creure en les seues possibilitats. “Per als que hem sigut esportistes d’elit, la competitivitat mai deixa de córrer-nos per les venes”, apunta Vindel, que somia a fer un gran paper el proper 13 d’octubre a Hawaii –on també competirà en professionals el campió internacional espanyol Javier Gómez Noya– en el seu grup d’edat de 35 a 39 anys. Després de fregar la classificació mundialista el 2017 a l’acabar setè a Itàlia, la va aconseguir finalment aquest any a l’Ironman de Lanzarote al ser vuitè i renunciar-hi tres dels que el precedien, ja que donaven cinc places per a Hawaii. El problema ara és trobar finançament. Necessita 5.000 euros, dels quals 900 ja els va haver d’abonar per a la inscripció. “Espero que m’ajudin, he pensat en diverses iniciatives per captar diners. Això passa una vegada a la vida”, diu. Li coincidirà, a més, amb la seua primera paternitat. “És una doble felicitat”, exclama.

tracking