SEGRE

DEPORTES

Alemanya defensa la corona

El Mundial de Rússia es posa avui en marxa amb diversos aspirants a un títol que només Itàlia i Brasil van poder revalidar quatre anys després || Espanya és una incògnita pel relleu del tècnic

Gianni Infantino i Vladímir Putin, ahir al Congrés que la FIFA va celebrar a Moscou la vigília de l’inici del Mundial.

Gianni Infantino i Vladímir Putin, ahir al Congrés que la FIFA va celebrar a Moscou la vigília de l’inici del Mundial.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rússia donarà avui inici a la vint-i-unena Copa del Món, la primera que es disputa en el gegant europeu i en la qual Alemanya intentarà ser el primer en 56 anys a reeditar títol, amenaçat per una àmplia nòmina d’aspirants entre els quals hi torna a haver Espanya, sacsejada arran de la destitució de Julen Lopetegui a dos dies del seu debut.

La selecció que havia conformat el destituït Lopetegui havia recuperat una bona versió futbolística i es va plantar a Rússia invicta després de 20 partits (14 victòries i 6 empats). Ara, amb Fernando Hierro a la banqueta i un grup que manté sis campions del món (Reina, Piqué, Ramos, Busquets, Silva i Iniesta) haurà de demostrar la seua maduresa davant d’un rival d’entitat com Portugal (juguen demà), actual campiona d’Europa. Després arribaran Iran i el Marroc.

El president rus, Vladímir Putin, va intervenir ahir en el 68 Congrés de la FIFA. “Rússia es manté fidel al principi que l’esport és al marge de la política”, va dir Putin, que abans d’intervenir es va abraçar al president de la FIFA, Gianni Infantino. Putin va destacar que la Copa Mundial és una bona ocasió perquè centenars de milers d’aficionats coneguin aquest país i les seues tradicions, vegin que Rússia és un “país obert” i facin amics, atès que tots, russos i estrangers, “volen viure en pau”.

De moment, els Governs de diversos països, entre els quals el Regne Unit, Dinamarca, Polònia, Austràlia i Islàndia, boicotejaran avui el partit inaugural i tampoc enviaran representants a Rússia durant el torneig.

Per la seua part, el president de la FIFA, el suís Gianni Infantino, va assegurar que “Rússia mai no ha conquerit la Copa del Món. La notícia és que a partir d’aquest dijous el futbol conquerirà Rússia. Estic convençut que serà el millor Mundial de la història”.

En l’aspecte esportiu, Alemanya arriba com a campiona després del gol de Mario Goetze a la pròrroga davant d’Argentina, que la va coronar per quarta vegada en la història i va frustrar el millor intent fins ara de Leo Messi. Li toca defensar el tron davant de 31 combinats més, amb només dos debutants, Islàndia i Panamà, i amb absències destacades com les d’Itàlia, tetracampiona mundial, Holanda, subcampiona el 2010 i tercera el 2014, Xile, actual doble campiona d’Amèrica, i fins i tot els Estats Units, que ni tan sols no va jugar el play-off intercontinental.

Només Itàlia, el 1934 i el 1938, i Brasil, el 1958 i el 1962 han repetit títol. Alemanya arriba com a favorita, al costat de Brasil, França, Argentina i, fins fa dos dies, Espanya.

Amèrica del Nord organitzarà el Mundial del 2026, el primer amb 48 seleccions, després de triomfar la candidatura conjunta de Mèxic, els Estats Units i el Canadà sobre la del Marroc, al Congrés de la FIFA celebrat ahir a Moscou.

En la votació electrònica, la candidatura conjunta nord-americana va obtenir 134 vots, per 65 del Marroc i 3 abstencions, entre els vots vàlids dels 203 membres que van poder exercir el seu dret, ja que Ghana no es va presentar al Congrés i els quatre implicats en l’elecció més Puerto Rico, Guam i les Illes Verges, sota administració nord-americana, tampoc no van poder fer-ho. Espanya, Eslovènia i Cuba van ser les tres úniques federacions que es van abstenir en la votació, en la qual l’Iran va emetre el vot a favor que el Mundial no l’organitzés cap dels dos projectes.

“El futbol és el gran guanyador avui”, va indicar Carlos Cordeiro, president de la Federació dels Estats Units, que va agrair el “privilegi d’organitzar el Mundial del 2026”. Al final, la poderosa candidatura nord-americana va confirmar el que ja havia anticipat el grup d’avaluació que va analitzar la viabilitat de les dos propostes i va atorgar un 4 sobre 5 a la candidatura conjunta i 2.7 a l a magrebina.

Amèrica del Nord oferia instal·lacions ja en funcionament, més recursos i una projecció de beneficis gairebé el doble de la que esperaven assolir els marroquins (14.300 milions de dòlars davant de 7.200 milions).

Rússia obre el torneig contra Aràbia Saudita El primer partit del Mundial el disputaran avui a l’estadi Lujnikí de Moscou les seleccions de Rússia i Aràbia Saudita (17.00 h). Mitja hora abans es farà la cerimònia inaugural en la qual actuarà el cantant britànic Robbie Williams i la soprano russa Aida Garifullina. El presentador serà l’exfutbolista Ronaldo.

Gianni Infantino i Vladímir Putin, ahir al Congrés que la FIFA va celebrar a Moscou la vigília de l’inici del Mundial.

Gianni Infantino i Vladímir Putin, ahir al Congrés que la FIFA va celebrar a Moscou la vigília de l’inici del Mundial.EFE

Gianni Infantino i Vladímir Putin, ahir al Congrés que la FIFA va celebrar a Moscou la vigília de l’inici del Mundial.

Gianni Infantino i Vladímir Putin, ahir al Congrés que la FIFA va celebrar a Moscou la vigília de l’inici del Mundial.EFE

tracking