SEGRE

Cristiano Ronaldo acorda amb la Fiscalia 2 anys de presó i pagar 18,8 milions

Es declara culpable de quatre delictes fiscals

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo acorda amb la Fiscalia 2 anys de presó i pagar 18,8 milionsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cristiano Ronaldo ha assolit un acord verbal amb la Fiscalia de Madrid pel qual es declara culpable de quatre delictes fiscals i accepta una pena de dos anys de presó i el pagament d’una multa de 18,8 milions d’euros, encara que aquest pacte està pendent del vistiplau de l’Agència Tributària.

Fonts fiscals han informat a Efe que el futbolista del Reial Madrid va presentar fa una setmanes una proposta a la Fiscalia que aquesta va respondre amb una contraproposta, que ha estat finalment acceptada pels advocats de l’estrella portuguesa. L’acord està ara pendent l’Agència Tributària, que va ser l’organisme que va denunciar a Ronaldo, han indicat a Efe fonts jurídiques. Si Hisenda no accepta els termes plantejats pel futbolista i la Fiscalia, l’esmentat acord no servirà per a res, subratllen aquestes fonts.

El jugador portuguès reconeix així quatre delictes fiscals pels quals accepta una pena total de dos anys de presó, sis mesos per cada delicte, però el jugador confia que la condemna penal sigui substituïda per una altra multa.

La qüestió és que Hisenda no vol aquesta substitució, és a dir, desitja que sigui condemnat a dos anys de presó, de manera que, encara que no entri a la presó perquè la condemna se suspengui, compti amb antecedents i no pugui reincidir en aquell temps. Altrament, afirmen les fonts, l’Agència Tributària recorreria a la via administrativa (en lloc de la penal) i reclamaria una multa molt més gran. Amb tot això, l’acord de Cristiano Ronaldo i Fiscalia és únicament verbal, és a dir, falta rubricar-lo per escrit en el cas que es concreti l’altra negociació que el jugador manté amb l’Advocacia de l’Estat, que representa l’Agència Tributària.

Del futur d’aquest acord depèn en gran manera l’assolit també amb la Fiscalia, ja que si Hisenda es nega a acceptar-lo difícilment el Ministeri Públic continuaria endavant amb el seu acord, tenint en compte que ambdós són molt similars, afegeixen les fonts.

El Ministeri Fiscal acusa Cristiano Ronaldo de quatre delictes contra la Hisenda Pública comesos entre 2011 i 2014 i que suposen un frau tributari de 14.768.897 euros. Les quotes suposadament defraudades són d’1,39 milions el 2011, 1,66 el 2012, 3,20 el 2013 i de 8,5 el 2014. No obstant això, el nou acord amb la Fiscalia rebaixen el frau de 14,7 a 5,7 milions d’euros, si bé el futbolista haurà de pagar gairebé 19 milions entre interessos i multes.

Una vegada firmats sengles acords de conformitat amb la Fiscalia d’una banda i amb l’Agència tributària per un altre, es traslladaran al Jutjat d’Instrucció número 4 de Pozuelo de Alarcón (Madrid), on l’internacional portuguès va declarar com investigat fa gairebé un any, el 31 de juliol.

En aquella ocasió, el jugador del Reial Madrid va afirmar: "La Hisenda espanyola coneix en detall tots els meus ingressos, perquè els hi hem entregat; mai no he ocultat res ni he tingut intenció d’evadir".

tracking