SEGRE

DEPORTES

Cristiano accepta 2 anys de presó i pagar 18,8 milions

Per la comissió de quatre delictes fiscals i a falta del vistiplau d’Hisenda

Cristiano Ronaldo va empatar el partit a dos minuts per al final amb un gol de falta directa que va superar la barrera.

Cristiano Ronaldo va empatar el partit a dos minuts per al final amb un gol de falta directa que va superar la barrera.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cristiano Ronaldo ha assolit un acord verbal amb la Fiscalia de Madrid pel qual es declara culpable de quatre delictes fiscals i accepta una pena de dos anys de presó i el pagament d’una multa de 18,8 milions d’euros, encara que aquest pacte està pendent del vistiplau de l’Agència Tributària. El futbolista del Madrid va presentar fa una setmanes una proposta a la Fiscalia que aquesta va respondre amb una contraproposta, que ha estat finalment acceptada pels advocats del portuguès. Cristiano reconeix així quatre delictes fiscals pels quals accepta una pena total de dos anys de presó i sis mesos per cada delicte, però el jugador confia que la condemna penal sigui substituïda per una altra multa.

La qüestió és que Hisenda no vol aquesta substitució, desitja que sigui condemnat a dos anys de presó, de manera que, encara que no entri a la presó perquè la condemna se suspengui, compti amb antecedents i no pugui reincidir en aquell temps. Altrament, l’Agència Tributària recorreria a la via administrativa i reclamaria una multa molt més gran. Amb tot això, l’acord de Cristiano i Fiscalia és únicament verbal, falta rubricar-lo per escrit en el cas que es concreti l’altra negociació que el jugador manté amb l’Advocacia de l’Estat, que representa l’Agència Tributària. Del futur d’aquest acord depèn en gran manera l’assolit també amb la Fiscalia, ja que si Hisenda es nega a acceptar-lo difícilment el Ministeri Públic continuaria endavant amb el seu acord, tenint en compte que tots dos són molt similars.

El Ministeri Fiscal acusa Cristiano de quatre delictes que suposen un frau tributari de 14.768.897 euros. Les quotes suposadament defraudades són d’1,39 milions d’euros el 2011, 1,66 el 2012, 3,20 el 2013 i 8,5 el 2014.

tracking