Giménez dóna un sofert triomf a Uruguai amb un gol a l'últim minut

Luis Suárez falla les quatre ocasions que té

Giménez remata de cap per marcar l’únic gol del partit.

Giménez remata de cap per marcar l’únic gol del partit.EFE

José María Giménez, al minut 89, en una rematada de cap agònica, va acabar amb la resistència d’Egipte, que va estar a un pas d’aconseguir un empat sense Salah i amb una bona actuació del seu porter, El Shenawy. Uruguai, que no guanyava el seu primer partit d’un Mundial des del 1970, va trencar una maledicció de 48 anys. Ho va fer quan semblava que aquesta maledicció s’allargaria quatre anys més després d’un matx en el qual els seus davanters es van quedar sense pólvora. Sobretot el blaugrana Luis Suárez, que va fallar quatre ocasions clares que no sol errar, mentre que el seu company de batalla, Cavani, es va trobar el pal i el porter, que va fer una gran parada al jugador del PSG just abans del gol de Giménez.

A la primera part, encara que va controlar la pilota, Uruguai amb prou feines va generar ocasions clares de gol. Va xocar contra la bona disposició tàctica egípcia, que fins i tot es va atrevir a arribar fins a la porteria de Muslera. Tot es va decidir a la segona, que va començar de nou amb una ocasió de Luis Suárez, que va fallar un mà a mà davant d’El Shenawy. Al davanter blaugrana se’l va veure desesperat, amb molts gestos de desaprovació. La seua tornada a un Mundial després de la mossegada a Chiellini no li va provar. El matx es va convertir en un anar amunt i avall sense oportunitats clares tret d’un altre mà a mà entre Luis Suárez i El Shenawy, en el qual es va embussar de nou l’uruguaià, una volea de Cavani que va salvar el porter i una falta que va llançar el davanter del PSG al pal. I quan tot semblava destinat al 0-0, va aparèixer Giménez per rematar i trencar la maledicció de l’estrena d’Uruguai en els últims Mundials.