El VAR entra a la història del Mundial i França pateix per guanyar

El videoarbitratge ajuda en un penal i un gol

Els jugadors de la selecció francesa celebren el segon gol.

Els jugadors de la selecció francesa celebren el segon gol.EFE

França va aconseguir una soferta victòria (2-1) contra Austràlia amb un gol de penal de Griezmann i un altre de Pogba, tots dos validats pel VAR, i així suma els seus primers tres punts al Mundial. Mbappé va tenir la primera gran ocasió del partit als cinc minuts, amb una bona internada per la banda dreta. França va saber aprofitar el seu talent en atac per instal·lar-se a l’àrea australiana. Però la falta de creació va fer que els bleus perdessin la possessió i fossin els oceànics els que comencessin a prendre la iniciativa. Kruse, Rogic i Leckie van forçar nombroses faltes a la frontal, creant un perill constant sobre la porteria defensada per Lloris. Mooy va tenir dos ocasions que el porter del Tottenham va salvar, l’última abans que arribés el descans amb els de Deschamps demanant l’hora.

A la segona meitat van arribar els tres gols i va aparèixer el VAR. Al minut 56, el videoarbitratge va ajudar a assenyalar un penal sobre Griezmann que la mateixa estrella de l’Atlètic va transformar en l’1-0. Aquest gol va semblar liquidar la resistència australiana, però una mà d’Umtiti dins de l’àrea va donar l’oportunitat als grocs de somiar gràcies al gol de Jedinak en el minut 60 (1-1). Els de Van Mawjik van confiar en la forta defensa per neutralitzar l’atac francès i endur-se almenys un punt en la seua estrena mundialista. Tanmateix, Paul Pogba va marcar el segon gol en el minut 80, després que la pilota rebotés en un defensa central i es colés a la meta de Ryan, colpejant el travesser. El VAR va determinar que l’esfèric havia entrat en la seua totalitat.