Àlex firma la tercera posició

Puja al podi en Moto2 i ascendeix al tercer lloc del Mundial superant Baldasarri, que va acabar setè || Quartararo aconsegueix la seua primera victòria i Oliveira amenaça el liderat de Bagnaia

Àlex Màrquez i el seu equip van voler dedicar el tercer lloc de Montmeló al pilot Andreas Pérez, que va morir la setmana passada.TEAM ESTRELLA GALICIA 0,0 MARC VDS

El francès Fabio Quartararo (Speed Up) va guanyar en Moto2 a l’imposar-se al portuguès Miguel Oliveira i al lleidatà Àlex Màrquez, que va aconseguir pujar el podi però va estar lluny de poder lluitar pel triomf. Tanmateix, el de Cervera va aconseguir arrabassar la tercera plaça del Mundial a Baldasarri, que ahir només va poder ser setè. Màrquez va sortir bé des de la segona posició de la graella i va liderar la cursa fins que a falta de 15 voltes Oliveira es va decidir per passar el lleidatà, que continuava amb facilitat estudiant per on passar. També Quartararo va optar per avançar el pilot de Cervera i a deu voltes del final el francès va agafar el liderat per no deixar-lo. El petit dels germans Màrquez sí que va aconseguir retenir la tercera posició del podi. Va aguantar els atacs de Marcel Schrötter i Xavi Vierge, company de l’alemany, quart i cinquè respectivament, per firmar el quart podi en el que va de campionat i millorant la cinquena posició de Mugello. Calcant les seues voltes, Quartararo va ser imparable i va obrir buit en el liderat per aconseguir la seua primera victòria i primer podi en el que va de Mundial. La seua millor posició fins al moment era una vuitè lloc en el Gran Premi de França, però el de Niça va volar ahir en el Circuit de Barcelona-Catalunya. De fet, és el seu primer triomf al Mundial després de dos podis, dos segones posicions, en Moto3 el 2015. Segon va ser Oliveira, que va culminar una gran remuntada iniciada a la sortida, on va donar compte de diversos pilots. El de KTM va entrar còmode a meta, sense poder atrapar Quartararo però sense patir al darrere. Ara, el lusità es posa segon al Mundial a un punt de Francesco Bagnaia, vuitè. L’ensurt d’Oliveira va arribar quan, amb la carrera acabada i a final de recta, celebrava el seu podi i va ser engolit per Simone Corsi, que el va arrossegar obligant-lo a anar fins al parc tancat en escúter. Més va patir en carrera Bagnaia, lluny del seu millor nivell, i que va salvar per poc el liderat. Per la seua part, Joan Mir se’n va anar a terra quan rodava en novena posició i no va poder donar continuïtat als seus dos podis a Le Mans i Mugello.

Després de la prova de Moto2 del Gran Premi de Catalunya, Àlex va manifestar que “ha estat una carrera molt llarga i amb molta més calor que dissabte, per això he patit molt sobre la Kalex per tenir bones sensacions amb el tren davanter en aquestes condicions. No obstant, he pogut sumar uns punts molt importants. En Moto2 has d’estar sempre al màxim i ser constant en totes les curses. Vull dedicar aquest podi a Andreas Pérez”, va afegir el pilot lleidatà. Ara, Àlex suma 94 punts i arrabassa la tercera posició a un Baldasarri que es va quedar a 93. La primera posició del campionat és de Bagnaia, amb 119 punts, malgrat que ara només té un punt d’avantatge sobre Oliveira abans del Gran Premi d’Holanda de l’1 de juliol.

Bastianini guanya una accidentada carrera de Moto3

Enea Bastianini es va imposar ahir en la categoria de Moto3, en una accidentada cursa en la qual va caure Jorge Martín quan liderava la prova i optava a situar-se líder al Mundial, així com Arón Canet i Jaume Masià. La mala sort es va acarnissar amb Martín, que aconseguia destacar-se amb més de 2 segons respecte al grup perseguidor. Va cometre un únic error al revolt 9, a falta de 13 voltes per al final, que va canviar la carrera per complet. Mentrestant, Suzuki va ser engolit immediatament per un grup que liderava Bastianini. I, agrupats, va aparèixer la preciosa i beneïda bogeria de Moto3. A falta de 6 voltes, Albert Arenas va tornar a buscar una traçada impossible i va tirar Arón Canet, carregant-se al seu torn Nicolò Bulega, que havia fins i tot liderat el grup. Canet va haver d’anar a la clínica mòbil després de ser retirat en llitera, i també va patir un accident Jaume Masià, quan va perdre el control de la moto després de voler evitar el xoc amb un rival. Finalment va fregar amb John McPhee, va perdre el control i es va carregar Andrea Migno. Va destacar Alonso López malgrat una sanció de dos posicions per part de la direcció al superar els límits de la pista durant la cursa.