Brasil s'embussa contra Suïssa

Decep en el seu debut mundialista amb un Neymar gris, mentre que Coutinho va anar de més a menys || Zuber iguala amb un cop de cap el golàs inicial del futbolista blaugrana als 20 minuts

Els jugadors de la selecció suïssa Haris Seferovic i Xherdan Shaqiri feliciten el seu company Steven Zuber, autor del gol de l’empat.EFE

Brasil, una dels favorites al títol, es va embussar ahir en el seu debut mundialista davant de Suïssa (1-1), selecció que va posar de manifest totes les carències de la canarinha i de Neymar, que va estar desaparegut en combat. La pentacampiona no va aprendre dels errors d’Espanya i va entrepussar amb la mateixa pedra vuit anys després del Mundial de Sud-àfrica. I, el que és pitjor, va deixar molts dubtes amb un joc previsible. Igual que la resta de favorits en aquest Mundial, el Brasil va demostrar que, encara que té pla de joc definit, no sap si atacar amb tot o nadar i guardar la roba. Ni rastre del jogo bonito i sí molta precaució, cosa que va deslluir un duel que havia despertat molta expectació, especialment després de l’empat de l’Argentina.

Això sí, Paulinho podria haver marcat als 11 minuts en una preciosa combinació entre Neymar i Coutinho que la defensa no va saber refusar i que el blaugrana va estar a punt d’aprofitar. Llavors, va aparèixer Coutinho i va desfer el greuge amb un golàs marca de la casa, dels que ha fet a desenes allà per on ha passat, inclòs el Barcelona. Va rebre la pilota a la vora de l’àrea, va armar la cama dreta amb una velocitat endiablada i va col·locar la pilota a l’escaire esquerre de Sommer. Però els helvètics tenien un pla i s’hi van mantenir fidels com un rellotge suís, fins i tot quan anaven per sota en el marcador, encara que els va faltar l’última passada i les incursions de Ricardo Rodríguez, molt controlat tota la nit.

La situació no va canviar a la segona part i al cap de pocs minuts els suïssos van demostrar que no havien vingut a passejar. A la sortida d’un córner, Zuber va rematar de cap completament sol i va marcar el gol de l’empat. Coutinho va tenir a les botes una immillorable ocasió per desnivellar de nou el resultat, però després de desfer-se d’un marcador, amb un màgic control amb el pit, va disparar desviat. Gabriel Jesús va demanar penal, Firmino va fer intervenir Sommer i Miranda va rematar fora en un córner. Brasil va acabar caient en la desesperació, com moltes de les favorites.