SEGRE

DEPORTES_LUNES

Màrquez torna al podi

Acaba segon el GP de Catalunya, darrere de Jorge Lorenzo, que repeteix victòria || Augmenta el marge al capdavant de la general, amb Rossi a 27 punts

Marc Màrquez va portar una bandera d’Andreas Pérez, el pilot que va morir la setmana passada durant una prova a Montmeló, en lloc de la tradicional del seu club de fans.

Marc Màrquez va portar una bandera d’Andreas Pérez, el pilot que va morir la setmana passada durant una prova a Montmeló, en lloc de la tradicional del seu club de fans.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jorge Lorenzo (Ducati) va vèncer ahir amb autoritat al Gran Premi de Catalunya de MotoGP, davant de Marc Màrquez i Valentino Rossi. El balear, que ja suma els mateixos punts a la general que el seu company Andrea Dovizioso i és setè del Mundial, va protagonitzar una carrera impecable i va acabar amb gairebé 4 segons i mig sobre Màrquez, que amb la segona posició va augmentar el seu marge en el liderat fins als 27 punts sobre Rossi.

Marc, dels pocs pilots que van optar pels compostos de pneumàtic durs, va ser el més ràpid a la sortida des del centre de la pista, per on va superar Lorenzo, autor de la pole position, que es va veure superat a final de recta també per un valent Andrea Iannone, encara que el pilot de Ducati no va esperar que acabés la primera volta per superar l’italià i posar-se rere el rastre del d’Honda. Esgotant la frenada de la recta de meta després del primer gir va arribar el moment per a Lorenzo que, sense perdre els nervis en cap moment, es va col·locar líder, el seu objectiu prioritari per poder marcar el ritme. El balear va marcar la seua primera volta ràpida al segon gir (1:40.411) i a partir d’aquell moment va intentar portar la iniciativa per així anar deixant enrere els seus rivals, però tant Marc com Dovizioso van aguantar després del rebuf. Una altra volta ràpida a l’arribar el tercer gir (1:40.271), a la qual va respondre Dozivioso (1:40.209) des de la tercera posició, per intentar que Lorenzo no s’escapés, mentre que Valentino Rossi, que era quart, va començar a mostrar els primers símptomes de quedar-se despenjat. Darrere seu, Dani Pedrosa va aguantar l’empenta de Petrucci a la cinquena posició, amb Viñales novè i Tito Rabat a la dotzena posició, entre Miller i Morbidelli. Aleix Espargaró, que va ser penalitzat amb tres llocs a la formació de sortida al destorbar Lorenzo durant els últims lliures, va intentar remuntar, però va acabar a terra en el cinquè gir sense cap possibilitat de continuar.

El lleidatà va passejar la bandera d’Andreas Pérez, el pilot barceloní que va morir la setmana passada

“Són carreres que no m’agraden, però que donen campionats”, va dir sobre córrer en segona posició

A poc a poc, Lorenzo i Marc van anar deixant enrere un Dovizioso que no va poder aguantar el ritme imposat pels seus rivals, que van obrir un ampli marge a força de voltes ràpides consecutives en el setè, vuitè i fins al novè gir, cosa que va propiciar l’error de l’italià, que va caure a terra al cinquè revolt de la novena volta en l’esforç per no perdre el contacte dels seus dos contrincants. Una vegada més, amb Lorenzo i Màrquez destacats, Rossi es va trobar amb la tercera posició, amb poc més de dos segons d’avantatge sobre un trio format per Pedrosa, Crutchlow i Petrucci. En el dotzè gir i amb evidents problemes mecànics, va haver d’enfilar el camí del taller Rins, mentre que el seu company d’equip, Andrea Iannone, que va intentar estar al capdavant de la carrera, s’esforçava per no caure gaire a la classificació i rodava en una discreta dotzena plaça.

Abans d’arribar a l’equador de la prova, aquesta ja estava pràcticament sentenciada, amb un Lorenzo que va marcar un ritme constant insostenible per a Màrquez, que va pensar més a consolidar els punts que a tornar a arriscar-se a una caiguda com a Mugello. Còmodes Lorenzo, Màrquez i Rossi en les tres primeres posicions, Pedrosa i Crutchlow es van barallar per la quarta plaça fins a l’últim metre i se la va acabar adjudicant el britànic, que va avançar el barceloní en el divuitè gir. Una volta més tard, Tito Rabat, que era novè, es va veure forçat a la retirada al cremar-se la seua Ducati al final de la recta del traçat de Montmeló. Va ser una pena, ja que el barceloní va protagonitzar un cap de setmana pràcticament impecable entre els millors de la categoria reina del motociclisme. La victòria de Jorge Lorenzo va resultar inapel·lable, davant de Marc Màrquez i Valentino Rossi, amb Dani Pedrosa cinquè, Maverick Viñales a la sisena plaça, Álvaro Bautista novè i Pol Espargaró onzè. La carrera de MotoGP del GP de Catalunya va resultar molt més accidentada que no s’esperava inicialment, ja que al caigut Mika Kallio després el van seguir Sylvain Guintoli, Thomas Luthi, Aleix Espargaró, Xavier Simeon, Andrea Dovizioso, Bradley Smith, Takaaki Nakagami, Franco Morbidelli i Hafizh Syahrin.

El Mundial de MotoGP tornarà l’1 de juliol amb TT Assen, el Gran Premi d’Holanda, on la passada temporada es va imposar Andrea Dovizioso i Màrquez va acabar en sisena posició.

"Les caigudes et fan córrer amb el cap"

“La meua estratègia era clara, intentava estar molt concentrat a la sortida per agafar la davantera. Era difícil escalfar el pneumàtic a les primeres voltes, esperava que m’avancés Jorge i he mirat de seguir-lo, tirant fort. Aniria bé guanyar a Jorge una carrera ja, perquè quan agafa tirada és molt perillós”, va manifestar Marc Màrquez després de la carrera. El pilot lleidatà va reconèixer que, un cop va veure que no podia guanyar Lorenzo, va canviar el pla per assegurar el segon lloc. “Firmava el segon, però tenia l’esperança de guanyar, era la mentalitat. Però el 0 de Mugello i veure moltes caigudes et fa córrer més amb el cap que amb el cor. He intentat pressionar fins a cert punt, he vist que no era possible i he dit vinga, va, 20 punts”, va assenyalar el líder del Mundial. “En un moment he perdut una mica el tren davanter, a la mateixa volta que Dovizioso ha caigut i veia banderes grogues, i he intentat acabar la carrera, controlar la distància amb Valentino. El més important és que quan noto que alguna cosa va malament, podem fer podi, com a la segona part del Mundial passat”, va afegir. El pilot de Cervera va reconèixer que anar segon, lluny del primer i del tercer, és una cosa que no li agrada, però que pot brindar-li al final del Mundial el títol que defensa. “Són carreres que no m’agraden però que donen campionats. L’objectiu era enganxar-me a Jorge i deixar els altres enrere, objectiu complert i després a gestionar les diferències. Amb 49 punts amb tots els que queden encara per disputar, pot canviar la cosa. El Mundial és una muntanya russa, però de moment un dels rivals és Valentino, que va segon a la classificació. I si canvia, serà qui sigui el segon. L’important és que anem davant”, va assegurar sobre la lluita amb Jorge Lorenzo i la resta de pilots del Mundial.

Marc Màrquez va portar una bandera d’Andreas Pérez, el pilot que va morir la setmana passada durant una prova a Montmeló, en lloc de la tradicional del seu club de fans.

Marc Màrquez va portar una bandera d’Andreas Pérez, el pilot que va morir la setmana passada durant una prova a Montmeló, en lloc de la tradicional del seu club de fans.REPSOL MEDIA

Marc Màrquez va portar una bandera d’Andreas Pérez, el pilot que va morir la setmana passada durant una prova a Montmeló, en lloc de la tradicional del seu club de fans.

Marc Màrquez va portar una bandera d’Andreas Pérez, el pilot que va morir la setmana passada durant una prova a Montmeló, en lloc de la tradicional del seu club de fans.REPSOL MEDIA

tracking