Bèlgica presenta candidatura

La selecció que dirigeix el lleidatà Robert Martínez supera la debutant Panamà i es postula entre els favorits al títol || Després d’un primer temps sense gols van sentenciar Mertens i Lukaku (2)

El tècnic de Balaguer, Robert Martinez, durant el partit d’ahir en el qual Bèlgica va debutar amb una victòria sobre Panamà.FIFA.COM

Un gol de Dries Mertens i un doblet de Romelu Lukaku, tots marcats al segon temps, van permetre al tècnic de Balaguer Robert Martínez debutar amb victòria al Mundial al capdavant de Bèlgica, que va vèncer 3-0 Panamà, selecció que jugava per primera vegada en una Copa del Món i que va mostrar ímpetu i lluita.

Panamà va arribar a l’estadi de Sotxi preparat per resistir la inclemència de l’huracà belga, i durant la primera part li va sortir tan bé que fins als 35 minuts es va prendre la confiança de buscar el gol, encara que va topar amb una gran intervenció de Thibaut Courtois.

El final de la primera part es va celebrar amb alegria pels centreamericans, que havien aconseguit lligar de mans una formació que, amb la seua victòria d’ahir, va presentar candidatura al títol.

Sense gols al marcador, els panamenys es van sentir a gust a l’estadi olímpic Fixt, a Sotxi, però no comptaven amb un d’aquells gols que els astres treuen del barret de copa davant de la sorpresa del públic. Als 47 minuts, Mertens va pescar una pilota de rebot i sense deixar-la caure la va col·locar a l’escaire dret de Jaime Penedo, fins llavors la figura del matx per haver parat almenys en tres ocasions als jugadors de Robert Martínez. Amb l’1-0 es va produir un descontrol total en el conjunt de Bolillo Gómez, les cartolines grogues van caure sobre tres dels seus jugadors i Panamà va obrir les línies. En tot just sis minuts, del 69 al 75, Lukaku es va encarregar de segellar una golejada. A la primera acció Hazard va sortir de l’àrea per donar la pilota a De Bruyne, que per la mateixa via va entrar i amb una passada de tres dits va posar la pilota al cap de Lukaku. La rematada final va arribar amb una combinació des del fons. Hazard, amb espai, va tornar a ser l’home dels eslàloms i la va deixar a Lukaku, que va col·locar el 3-0. Es va acabar així la resistència de l’equip panameny, que va haver de dedicar-se llavors a evitar que la golejada fos més gran. Bèlgica, amb el duel decidit, va tenir ocasions per haver marcat algun gol més, però el marcador ja no es va moure i els belgues ja tenen tres punts.

“Ens hem posat nerviosos però el gol de Mertens ens ha donat aire”

Robert Martínez va admetre després del partit que el seu equip es va posar nerviós al veure que no arribava el gol i que després de l’1-0 van jugar més tranquils. “Panamà ha creat una estructura defensiva eficaç que ha començat a frustrar-nos una miqueta. Ens hem posat un pèl nerviosos amb el pas dels minuts al no poder marcar i el gol de Mertens, un gran gol, ens ha permès centrar-nos una mica més i ha eliminat el bloqueig mental. Ens ha donat aire”, va valorar. De Courtois va dir que “ha estat molt bé en les dos ocasions que ha hagut d’actuar”.