SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Un veí d'Agramunt de 86 anys, protagonista de l'espot per captar abonats de l'Espanyol

Paulí Ribera, d’Agramunt i amb 86 anys, protagonitza la campanya d’abonats de l’Espanyol || El van elegir al dir que li costa anar a l’estadi per la seua edat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Paulí Ribera, un veí d’Agramunt, és el protagonista de l’anunci de la nova campanya de socis de l’RCD Espanyol. Als seus 86 anys, el mes de maig passat va escriure una carta al club dient que, per qüestions d’edat, cada vegada li era més difícil traslladar-se cada partit fins a Barcelona. “Són 125 quilòmetres, de vegades els partits s’acaben molt tard i jo ja no estic per a aquests trotes”, va comentar. Als dos dies es personaven al seu domicili d’Agramunt responsables del club que el van animar a protagonitzar la campanya per buscar socis. Començaven amb diverses entrevistes al domicili i també es va traslladar a l’estadi de Cornellà. “Primer em van presentar a la junta i després fins i tot vam entrar en el camp”, va detallar.

Explica que sempre ha estat de l’Espanyol. Tot va començar poc després de la Guerra Civil quan un porter de l’Espanyol es va traslladar a Agramunt per reforçar l’equip local. “Em va agradar, després en van venir d’altres i sempre eren de l’Espanyol. Al costat del meu germà vam agafar simpatia al club.”

Conta que la clau de viure en una població on hi ha majoria culer és no discutir. “Jo no discuteixo per res, però de futbol menys i quan parlo de futbol m’agrada escollir l’interlocutor”, diu. Reconeix que a la seua edat li costa traslladar-se al camp perquè “des d’Agramunt amb autocar tenim tres hores de viatge parant a Tàrrega, Cervera i a Montmaneu, per als que vénen de Santa Coloma”. Forma part de la penya Blanc-i-Blava Urgell Segarra, són uns 200 entre aficionats de la Segarra, l’Urgell, el Pla d’Urgell i la Conca de Barberà.

Paulí Ribera va ser promotor en l’època de la Transició de l’associació sardanista d’Agramunt, també de les caramelles i va col·laborar durant més de 20 anys amb la revista local Sió per parlar d’aquestes tradicions populars. Als seus 86 anys té intacta la memòria de la història tant de la trajectòria referent al seu equip de futbol com de la vida local de la població.

Som pericos i ho som perquè volem. Sota aquest lema l’Espanyol va presentar ahir la campanya d’abonaments per a les dos pròximes campanyes. Hi haurà un increment mitjà de cinquanta euros. A la presentació va assistir Paulí Ribera, protagonista del vídeo.

Paulí Ribera, ahir a la seua casa d’Agramunt mostrant un gran plat amb simbologia de l’Espanyol.

Paulí Ribera, ahir a la seua casa d’Agramunt mostrant un gran plat amb simbologia de l’Espanyol.XAVIER SANTESMASSES

Paulí Ribera, ahir a la seua casa d’Agramunt mostrant un gran plat amb simbologia de l’Espanyol.

Paulí Ribera, ahir a la seua casa d’Agramunt mostrant un gran plat amb simbologia de l’Espanyol.XAVIER SANTESMASSES

tracking