SEGRE

DEPORTES

Espanya busca contra Iran la primera victòria a Rússia

Amb l’empat davant Portugal, ha de derrotar l’equip revelació i líder del grup

De Gea i Lucas Vázquez, entre altres, ahir durant l’entrenament de l’equip espanyol.

De Gea i Lucas Vázquez, entre altres, ahir durant l’entrenament de l’equip espanyol.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Espanya busca el primer triomf amb Fernando Hierro com a seleccionador, després de les bones sensacions futbolístiques de l’estrena en el Mundial 2018 contra Portugal, davant d’una Iran (20.00, Telecinco) que lidera el grup i creu en el miracle des d’un mur que haurà d’esfondrar la Roja, necessitada de gols.

Superat aparentment el terratrèmol que va acompanyar les últimes hores prèvies al debut en la gran cita de Rússia, la selecció espanyola s’agafa al seu estil intocable per imposar-se a l’adversitat i demostrar les raons per les quals és assenyalada com una de les favorites al preuat títol. Tan sols el madridista Cristiano Ronaldo va ser capaç de frenar una reacció farcida de personalitat.

La destitució de Julen Lopetegui tot just 48 hores abans de l’arrancada, la crisi oberta a Krasnodar i la tensió traslladada als futbolistes i un penal en contra tot just arrancar el Mundial no eren prou condicionants per afectar la imatge d’Espanya. Però res va frenar el seu futbol. El premi a la seua remuntada, a aixecar-se dos vegades de la lona amb personalitat, el va deixar escapar en els últims compassos. L’empat obliga ara a guanyar i per com més gols millor.

En un Mundial marcat fins ara per la incapacitat de les seleccions grans a l’hora de superar plantejaments de rivals amb un teòric paper de menor, la selecció espanyola encara a Kazan un d’aquells encontres en els quals el rival renunciarà a la pilota, armarà un plantejament defensiu amb línies juntes i es veurà obligada a buscar variants. Al toc l’han d’acompanyar també la velocitat i la verticalitat.

El seleccionador espanyol, Fernando Hierro, va assegurar que el seu equip ha d’oblidar-se del partit davant de Portugal i centrar-se en Iran, un combinat que, segons el tècnic malagueny, posarà “en moltes dificultats” els seus. “Iran és un equip sòlid, tant en defensa com en atac. Tenen els conceptes clars, encaixa poc i ha marcat 37 gols en la fase de classificació, amb un 40% a pilota aturada. És un equip treballat, aguerrit i molt poderós a nivell físic. Ens posaran en moltes dificultats, ja vam veure el partit contra Marroc, tenen les idees clares”, va afirmar en la roda de premsa prèvia al partit. Fernando Hierro va confirmar que De Gea continuarà com a titular.

De Gea i Lucas Vázquez, entre altres, ahir durant l’entrenament de l’equip espanyol.

De Gea i Lucas Vázquez, entre altres, ahir durant l’entrenament de l’equip espanyol.EFE

tracking