SEGRE

POLIESPORTIU XVIII JOCS MEDITERRANIS

Els Jocs de Tarragona

Avui comencen els XVIII Jocs Mediterranis amb rècord de països, 26, i prop de 4.000 esportistes || Lamdassem, Estrada i esquiadors nàutics del Lleida Ski&Wake, representació lleidatana

L’alcalde de la Vila Mediterrània, Jesús Ángel García Bragado, rep una de les delegacions.

L’alcalde de la Vila Mediterrània, Jesús Ángel García Bragado, rep una de les delegacions.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els esports de tir amb arc, futbol i voleibol obriran avui els XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018, un primer dia que tindrà com a gran colofó la cerimònia inaugural (21.00 hores) d’una competició que finalitzarà el pròxim 1 de juliol. Setze seus, catorze a la província de Tarragona i dos a la de Barcelona, a la mateixa capital (hípica) i Castelldefels (piragüisme i rem), es repartiran durant deu dies de competició trenta-tres disciplines esportives. En total, hi haurà 3.622 esportistes de vint-i-sis nacionalitats diferents, 1.000 jutges i representants internacionals, 1.000 periodistes, 3.500 voluntaris i més de 150.000 espectadors. Pel que fa a la delegació espanyola en aquests Jocs del Mediterrani 2018, serà representada per 396 esportistes, 218 homes i 178 dones. Espanya, a més, participarà en tots els esports d’equip, amb la selecció sub-18 en el cas del futbol masculí.

De tots ells, la representació lleidatana serà escassa i es limitarà a l’atleta Ayad Lamdassem a la prova de mitja marató; els esquiadors nàutics Roger Ballús, Àlvar Noguera, Patricia Escolar i el seleccionador Lluís Noguera (encara que no són lleidatans però pertanyen al Lleida Ski&Wake), i l’àrbitre de futbol Xavier Estrada Fernández, que dirigirà diumenge el partit Turquia-Grècia, a Calafell a les 20.00 hores. No hi seran, en canvi, grans noms de l’esport lleidatà com el piragüista Saül Craviotto, que es reserva per a cites de més substància.

Arriben amb un any de retard per problemes econòmics i polítics i han costat 110 milions La nadadora badalonina, que serà aquesta nit l’abanderada, lidera la delegació espanyola El president es va reunir a Berlín amb el predecessor i va lamentar de nou que no pugui parlar amb el rei

Entre els noms propis que sonaran durant els pròxims dies a Tarragona, molts seran espanyols, començant pel de Mireia Belmonte, que serà protagonista a la cerimònia d’obertura d’avui divendres com a abanderada de la delegació estatal. La nadadora badalonina, campiona olímpica i mundial de dos-cents metres papallona, acumula amb vint-i-set anys un palmarès d’una medalla d’or, dos de plata i una de bronze en Jocs Olímpics, a més de dos plates i un bronze en mundials i gairebé una desena de rècords també a nivell mundial que la converteixen en tot un referent de l’esport espanyol. A Mireia Belmonte, s’hi afegiran altres grans representants del medaller olímpic, com Lydia Valentín, Marcus Cooper, Eva Calvo i Marina Alabau.

La cerimònia inaugural, a la qual assistirà l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, tindrà com a escenari el Nou Estadi de la capital tarragonina, seu dels partits de futbol del Nàstic i que té una capacitat per a 15.000 espectadors.

Aquests Jocs han requerit una inversió de vuitanta milions d’euros en infraestructures i un pressupost d’organització que s’atansarà als trenta milions, i arriben un any més tard del que s’havia anunciat inicialment a causa dels problemes econòmics i polítics que van aconsellar ajornar-los. Lleida Televisió oferirà en directe la cerimònia d’inauguració i la de clausura, a més de diferents retransmissions.

tracking