Coutinho rescata Brasil

El davanter del Barça aconsegueix un decisiu gol al temps afegit que deixa Costa Rica fora del Mundial || Neymar va arredonir un triomf que situa la canarinha molt a prop dels vuitens

Phillipe Coutinho, eufòric, rep la felicitació de Neymar i Fred després de marcar el gol que desequilibrava el partit.EFE

Un gol del blaugrana Phillipe Coutinho en el descompte d’un partit que semblava abocat a l’empat va rescatar Brasil, que tot seguit va ampliar amb una diana final de Neymar una victòria per 2-0 que condemna Costa Rica i la deixa fora dels vuitens de final després de noranta minuts de resistència. El centrecampista del Barcelona va impulsar la canarinha quan l’empat semblava fet i va aplanar el camí de la pentacampiona cap als vuitens, després d’un partit en el qual l’ordre defensiu tico i un excepcional partit de l’arquer Keylor Navas havia protegit l’empat, que per a Costa Rica era la vida. Aquest resultat suposa la tercera derrota en tres partits mundialistes contra Brasil i l’eliminació, ja que la inesperada derrota amb Sèrbia (0-1) els obligava a puntuar davant de la pentacampiona per mantenir-se vius a Rússia 2018.

Brasil va protagonitzar un setge de noranta minuts i va millorar la imatge donada davant de Suïssa, que li va arrancar un empat en una jugada reclamada com a falta per la canarinha, però li va faltar contundència per embocar les rematades i gairebé ho lamenta. Malgrat tenir alguna ocasió bona, com el tret creuat de Celso Borges al minut 13 que si hagués entrat hauria canviat el guió del partit per complet, Costa Rica es va veure obligada a defensar-se i va tenir sort de no veure’s fora del torneig abans gràcies al gran partit del porter madridista, que va salvar els seus en incomptables ocasions. La insistència de la canarinha, de blau aquesta vegada, i el gran nombre d’efectius ofensius amb què Tite va afrontar gairebé tota la segona part, van acabar per donar fruits. El gran artífex del triomf, com ho va ser de l’empat inicial davant de Suïssa, va ser el blaugrana Coutinho, que de puntera i apareixent en una jugada esbojarrada dins de l’àrea amb pilota deixada de cap de Firmino i mal control de Gabriel Jesús va tombar el mur Navas. Allà va explotar d’alegria Brasil, i es va ensorrar Costa Rica. A més, en un descompte llarguíssim principalment per un VAR que va fer historia a l’anul·lar un injust penal a Neymar xiulat inicialment per l’holandès Kuipers, va arribar la punteta del 10, que va acabar plorant d’emoció després d’un partit en el qual tampoc va sobresortir en excés.