SEGRE

DEPORTES

Dures crítiques a Argentina i Sampaoli, a prop de ser cessat

L’albiceleste ha de guanyar Nigèria i que no ho faci Islàndia per classificar-se

Jorge Sampaoli dóna instruccions durant el partit contra Islàndia.

Jorge Sampaoli dóna instruccions durant el partit contra Islàndia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La desfeta d’Argentina davant de Croàcia (0-3) ha deixat la selecció albiceleste en una complicada situació. No obstant, l’albiceleste va respirar amb la victòria de Nigèria sobre Islàndia. Els resultats després de les dos primeres jornades deixen viva la selecció argentina, però no depèn de si mateixa. Si els de Sampaoli guanyen la selecció de Nigèria dimarts que ve i Islàndia no guanya amb Croàcia, es classifiquen. En cas que els islandesos guanyessin contra Croàcia, necessiten vèncer per un gol més del que Islàndia marqui als balcànics, ja que ara la diferència de gols és de menys dos per a Islàndia i menys tres per als argentins. L’empat i per descomptat la derrota deixen fora sempre Argentina.

El divorci entre jugadors i entrenador és tan evident que l’AFA (Associació del Futbol Argentí) podria fins i tot prescindir del seleccionador Jorge Sampaoli de forma immediata i no asseure’s a a la banqueta en el partit amb Nigèria. El lloc seria ocupat de manera interina pel director esportiu Jorge Burruchaga, en una situació inèdita però que no dista gaire del que es va viure a la selecció espanyola a dos dies de debutar a la Copa del Món. “Que digui el que vulgui”, va ser la resposta d’un Kun Agüero molt enfadat quan va ser qüestionat per les declaracions que acabava de fer Sampaoli en sala de premsa: “Potser els jugadors no s’han adaptat al projecte i el projecte ha fracassat.”

A l’Argentina, els mitjans van carregar durament contra Sampaoli i la selecció. “Argentina passa vergonya amb Croàcia i posa en perill el seu futur al Mundial”, va publicar el diari La Nación. El diari Clarín, per la seua part, va titular: “Catàstrofe amb Croàcia.” En el mateix sentit, el canal de TV Crónica va col·locar a tota pantalla: “A quina hora renuncia Sampaoli?”. Olé va optar per definir el que va passar amb un “Cavallers de l’angoixa” al costat d’una imatge del porter tapant-se la cara. Però les crítiques més polèmiques van arribar del tècnic de l’Atlètic, Diego Simeone, del qual es va filtrar un àudio d’una conversa privada amb el seu ajudant El Mono Burgos. “Veig l’equip perdut, hi ha anarquia, començant pels dirigents. Messi és molt bo, però és molt bo perquè està acompanyat de futbolistes extraordinaris. Si has d’elegir entre Messi i Ronaldo per a un equip normal, qui elegiries?”.

Jorge Sampaoli dóna instruccions durant el partit contra Islàndia.

Jorge Sampaoli dóna instruccions durant el partit contra Islàndia.EFE

tracking