Hamilton firma la 'pole' i pressiona el líder Vettel

L’alemany sortirà tercer en el retorn de la Fórmula 1 al circuit Paul Ricard des del 1990 || Alonso partirà des de la setzena posició

Hamilton, ahir al box que l’equip Mercedes utilitza al circuit francès Paul Ricard.EFE

El britànic Lewis Hamilton (Mercedes) va aconseguir ahir al circuit Paul Ricard la pole per al Gran Premi de França, la tercera de la temporada, i sortirà avui al capdavant de la graella amb l’objectiu de recuperar el liderat al Mundial.

Hamilton, segon a la general del campionat a un sol punt de l’alemany Sebastian Vettel (Ferrari), va marcar un crono de 1:30.029 al circuit de Le Castellet, que torna a la Fórmula 1 després de vint-i-vuit anys. És la seua setanta-cinquena pole. El seu company d’equip, Valtteri Botas, va completar el doblet per a Mercedes amb un temps d’1:30.147. El líder del Mundial, Vettel, sortirà des de la tercera posició.

El madrileny Carlos Sainz (Renault) sortirà des del setè lloc (1:32.126), i Fernando Alonso (McLaren) ho farà des de la setzena posició (1:32.976). Alonso arriba a França després de guanyar, diumenge passat, les 24 Hores de Le Mans, però va quedar eliminat a la Q1 al finalitzar a la setzena posició. Per primera vegada des del GP de l’Azerbaidjan 2017, els dos McLaren queden eliminats a la Q1, ja que el belga Stoffel Vandoorne també va quedar fora de la Q2.

El Paul Ricard no acollia el Gran Premi de França des del 1990, any en què es va imposar el francès Alain Prost al volant d’un Ferrari.