Uruguai obté el ple

Va tancar la primera fase amb la tercera victòria que li dóna el primer lloc del grup i ara s'enfrontarà a Portugal || Luis Suárez va obrir el camí del triomf

Edinson Cavani celebra amb Laxalt i Godín la consecució del definitiu 3-0 dels uruguaians.EFE

Uruguai, amb tanta eficàcia com convenciment, va despullar els problemes de la selecció russa i va aconseguir una còmoda victòria que l'envia a Sotxi, on jugarà els vuitens de final com a campió del grup A.

Si als dos primers partits Rússia s'havia envoltat amb gols per provocar l'eufòria de l'afició i Uruguai havia despertat dubtes a causa dels problemes que tenia per anotar, en el moment de la veritat la Celeste va fer una exhibició de jerarquia, va dominar totes les facetes del joc i va sentenciar la victòria a la primera part, davant d'un rival que va als vuitens preocupat per la seua escassa solvència. Els de Tabárez firmen així la tercera classificació consecutiva a vuitens amb ple de victòries i imbatuts.

Però tot va començar amb Luis Suárez. El barcelonista, molt criticat al debut per haver fallat diversos gols cantats, va recuperar l'instint assassí. Als 10 minuts va disposar d'un lliure directe al límit de l'àrea, ho va aprofitar i, des d'aquell moment ja li va anar tot de cara, amb l'amfitriona angoixada. Sense Aleksandr Golovín –una de les tres rotacions que va introduir Stanislav Txertxessóv–, Rússia mai va controlar el centre del camp, no va trobar en cap moment Artiom Dziuba i Txérixev va firmar la seua pitjor actuació.

El jugador del Vila-real, la sensació local al començament del Mundial, no va poder mai amb Nández, va tenir la mala fortuna de desviar contra la seua meta el xut de Laxalt que va suposar el segon gol i va ser substituït per Mario Fernandes quan es va produir l'expulsió per doble groga d'Ígor Smólnikov (m.36) en una acció infantil que va condemnar el seu equip. Amb un menys, Rússia ja no va poder seduir a la grada més que uns segons, amb l'entrada de Fiódor Smólov, l'ídol de l'afició fins al començament del Mundial, que no va aportar gaire més. I a Uruguai li van quedar només objectius laterals: que s'estrenés Cavani com a golejador i que Fernando Muslera no encaixés cap gol al partit en el qual batia Ladislao Mazurkiewicz en presències mundialistes.

Va aconseguir els dos. El davanter del París Saint-Germain es va afegir al minut 90 a la festa, abans de ser substituït, i Muslera tan sols va haver d'intervenir en una ocasió. Missió complerta abans de vuitens, on se les haurà amb Portugal.