SEGRE

Corea del Sud treu del Mundial a Alemanya, la vigent campiona

Corea del Sud treu del Mundial a Alemanya, la vigent campiona

Corea del Sud treu del Mundial a Alemanya, la vigent campionaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alemanya no revalidarà a Rússia el títol aconseguit fa quatre anys al Brasil. La 'Mannschaft' ha caigut aquest dimecres contra tot pronòstic en mans de Corea del Sud (2-0) i s’acomiada de la Copa del Món de bon començament, després de tres partits mediocres i amb una falta de futbol evident.

L’equip de Joachim Löw, que es va inclinar amb justícia en el seu debut davant de Mèxic (1-0) i va superar gairebé de miracle Suècia (2-1) en la segona jornada, sucumbeix així a l’anomenada 'maledicció del campió' i no podrà defensar la seua corona el proper 15 de juliol a l’estadi Luzhniki de Moscou.

Dos gols en el temps de descompte de la segona meitat, un de Kim Young-Gwon (m.92) atorgat pel VAR i un altre de Son Heung-min (m.96) després d’un fallo clamorós de Manuel Neuer en el centre del camp, van enfonsar la 'Mannschaft' i van rescatar l’honor de Corea, que se’n va del Mundial per la porta gran.

Després de l’agònica victòria sobre Suècia, gràcies a un golàs de Toni Kroos en el cinquè minut de la prolongació, la vigent campiona del món afrontava una nova prova de foc davant de l’aguerrida Corea del Sud, que s’aferrava a un miracle per poder arribar a vuitens.

Els pupils de Löw, amb un ull posat en el Mèxic-Suècia, necessitaven sumar-ne tres per evitar sorpreses, ja que tot el que no fos guanyar, unit a un resultat poc favorable en l’altre partit del grup, el deixaria fora del Mundial de bon començament, una cosa que no succeïa des del 1938.

Per a això, el seleccionador germànic va decidir retocar l’onze i va introduir cinc canvis respecte a l’equip que va derrotar Suècia, dos per obligació i tres per decisió tècnica: van entrar Özil, Goretzka, Khedira, Hummels i Süle per Müller, Draxler, Rudy, Boateng i Rüdiger, respectivament.

A Corea del Sud, malgrat que necessitava guanyar per dos gols, el tècnic Shin Tae-young, que no va poder comptar per lesió amb dos peces clau com Kim Sung-yueng i Park Joo-ho, va adoptar una tàctica similar que va ocupar contra Mèxic: un 4-4-2 replegant-se enrere i buscant sortir a la contra amb dos 'bales’ com són Koo Ja-cheol i Son Heung-min.

Si a la 'Mannschaft' li va faltar espurna contra Mèxic i Suècia, la història es va repetir aquest dimecres a Kazan davant de Corea. Lenta, sense ritme, sense frescor i sense desbordament -amb Leroy Sané veient el Mundial des de casa-, aquesta Alemanya està a anys llum de la que va meravellar al Brasil fa quatre anys.

En la primera meitat van portar el pes del partit els germànics, amb el 75 % de la possessió -per moments van arribar a pics del 85 %-, però van ser els 'Guerrers de Taeguk' els que van gaudir de les millors ocasions. Encallada Alemanya, Corea del Sud era fidel al seu pla: robar, sortir amb perill i buscar-li les pessigolles a Neuer. I així ho van fer. Ja fos perquè no aconseguien donar tres passis seguits o per les recurrents faltes dels coreans per tallar el ritme, però els germànics no aconseguien inquietar el porter Choo Hyun-woo. De fet, les millors ocasions en el primer temps van ser dels asiàtics, primer amb un lliure directe de Jung Woo-Young que se li va escapar de les mans tremoloses a Neuer i més tard amb una volea de Son Heung-min que se’n va anar per sobre del travesser.

Va millorar la 'Mannschaft' després del descans, i tot just arribar dels vestidors, Goretzka, fins llavors intranscendent, va obligar a volar Choo Hyun-woo, que va treure una mà salvadora a rematada de cap que va mantenir els seus en el partit.

La tensió creixia al campament alemany, on arribaven notícies dels primers gols suecs a Ekaterimburgo. Tot el que no fos guanyar Corea suposaria acomiadar-se del Mundial. Allà va moure fitxes Löw, que va treure a Khedira i a Goretzka per donar entrada a Mario Gómez i Thomas Müller, movent a Werner a la dreta i a Reus a l’esquerra. Tampoc no li funcionava el pla al campió, que no aconseguia penetrar la fèrria línia de cinc enrere dels coreans, molt còmodes esperant i replegats enrere i deixant només a dalt Son. El punta del Tottenham va posar fins i tot la por al cos als 25.000 aficionats germànics presents al Kazan Sorra, ràdio a l’orella i atents al partit de Mèxic i Suècia, amb un tret que va marxar fora per poc.

Ho va intentar a la desesperada Alemanya, amb el partit trencat i l’acabat d’ingressar Brandt en el lateral esquerre, però ni així van aconseguir. Qui va marcar va ser Corea, que ho va fer per partida doble en el descompte, primer amb Kim, en un gol que va atorgar el VAR en comprovar que havia tocat Kroos cap enrere, i després amb Son, després una contraatac després d’una pèrdua de Neuer en el centre del camp. Així, amb un error del seu capità, va tancar Alemanya la seua pobra participació a Rússia.

tracking