EL MILLOREL PITJOR

Messi lidera un pas agònic

Argentina es classifica a vuitens, on jugarà amb França, gràcies a un gol del blaugrana i un altre del defensa Rojo en el minut 86 || Va estar més de mitja hora eliminada per un penal absurd de Mascherano

Els jugadors argentins, amb Messi al capdavant, celebren la classificació.

Els jugadors argentins, amb Messi al capdavant, celebren la classificació.EFE

Argentina jugarà els vuitens de final del Mundial contra França, al firmar una classificació agònica davant de Nigèria (1-2) i després de veure’s eliminada durant més de mitja hora. Un gol de Leo Messi a la primera part i una segona de sofriment extrem arran de l’empat del nigerià Victor Moses que els deixava fora, finalitzat pel gol del defensa Marcos Rojo en el minut 86, van classificar Argentina que, una vegada més en aquest Mundial, va firmar un partit pèssim.

No hauria estat coherent amb el recorregut del combinat argentí un triomf còmode. Va ser un pas agònic, marcat per un penal innecessari de Mascherano que va donar vida a Nigèria, que al contraatac va fer mil i un ensurts a l’albiceleste, fins que va anotar Rojo. Era l’última bala d’Argentina, l’última bala de Messi. Sense xarxa, ni tan sols sense dependre en realitat de si mateixos. Arribava a Sant Petersburg obligada a guanyar. I fins i tot amb això podria no tenir-ne prou si Islàndia guanyava Croàcia, ja classificada, encara que els balcànics van vèncer 1-2.

Per això, Sampaoli va incloure l’anunciat canvi a la porteria de Franco Armani per Willy Caballero i es va agafar als històrics, va introduir Éver Banega al centre del camp per al 4-4-2 i Marcos Rojo en la defensa al costat d’Otamendi. A la davantera, va optar per Gonzalo Higuaín en lloc d’Agüero. Nigèria també havia d’apostar les seues cartes. No en va, les superàguiles estaven a la pole position per passar a vuitens, amb tres punts per un d’Argentina. Al principi es va veure una Argentina més ben assentada al centre del camp, amb un Banega que es movia sense condicions entre els migcampistes nigerians i trobava els seus companys amb facilitat. No obstant, era també una Argentina molt fràgil en defensa. Va avisar Musa amb un xut llunyà i una pèrdua de

Mascherano

en una mal passada a Rojo va donar la pilota a Iheanacho, però la lentitud i indecisió del davanter del Leicester va permetre al Jefecito recuperar la posició i l’esfèric. Messi, al qual s’havia vist intentar un eslàlom en els primers deu minuts, va traçar al 14 una línia només visible per a Banega, que des de la divisòria va llançar una centrada diagonal perfecta per al control amb la cuixa del davanter del Barcelona, que es va fer una autopassada abans d’afusellar a la xarxa el 0-1.

Va alçar els braços al cel Messi i ho va fer també la “mà de Déu”, Diego Armando Maradona, donant espectacle en una de les llotges. Argentina va respirar i va buscar augmentar el compte, però tots els intents van finalitzar sense èxit.

Tot va canviar quan no havien passat ni cinc minuts de la segona part, amb una agafada de Mascherano a Balogun a l’àrea. Penal que Moses va transformar en l’1-1 i, en aquell moment, Nigèria estava a vuitens i Argentina fora. Van buscar el segon, però el que arribaven eren contraatacs nigerians. Sampaoli va posar Pavón, però faltaven idees en atac. Patia Argentina, que va salvar el VAR d’un segon penal per possible mà de Rojo. Quan tot semblava perdut i quedaven tot just tres minuts, una centrada de Mercado va trobar el central Marcos Rojo, en sorprenent posició de davanter, que va marcar el 2-1, posant Argentina a vuitens. Que era un miracle ho reconeixia Messi al seu compte de Twitter. “Sabia que Déu està amb nosaltres i no ens deixaria fora”, va escriure.