SEGRE

DEPORTES

Alemanya, al carrer!

Feia vuitanta anys, des del Mundial de França del 1938, que no quedava fora abans de vuitens i tanca com a última classificada la fase de grups || És la tercera campiona consecutiva que cau eliminada de bon començament, després d’Itàlia i Espanya

Manuel Neuer no acabava de creure’s que la seua selecció estava fora del Mundial.

Manuel Neuer no acabava de creure’s que la seua selecció estava fora del Mundial.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alemanya no revalidarà a Rússia el títol aconseguit fa quatre anys al Brasil i segueix el camí d’Espanya i Itàlia, al ser el tercer campió consecutiu que s’acomiada en el següent Mundial de bon començament. Espanya, campiona a Sud-àfrica 2010, va quedar fora al Brasil 2014, també a la fase de grups, i anteriorment a Itàlia li havia succeït el mateix a Sud-àfrica, després de conquerir el títol a Alemanya 2006.

La Mannschaft va caure ahir contra tot pronòstic a mans de Corea del Sud (2-0) i ha acabat última de grup. Feia 80 anys que l’equip germànic no quedava fora abans de vuitens, des del Mundial de França del 1938, quan ni tan sols existia la fase de grups, i mai havia tornat a encaixar un cop tan dur. Ni tan sols Brasil podia presumir d’una cosa així, ja que la pentacampiona va caure a la fase de grups d’Anglaterra 1966.

Dos gols en l’afegit, un d’atorgat pel VAR i un altre després d’un error clamorós de Neuer, van sentenciar

Dos gols en el temps de descompte de la segona meitat, un de Kim Young-gwon (m. 92) atorgat pel VAR, i un altre de Son Heung-min (m.96) després d’un error clamorós de Manuel Neuer al centre del camp, quan s’havia afegit a l’atac, van enfonsar la Mannschaft i van rescatar l’honor de Corea, que se’n va del Mundial per la porta gran.

Després de l’agònica victòria sobre Suècia, gràcies a un golàs de Toni Kroos en el cinquè minut de la prolongació, la vigent campiona del món afrontava una nova prova de foc davant de l’aguerrida Corea del Sud, que s’aferrava a un miracle per poder arribar a vuitens. Els pupils de Löw, amb un ull posat en el Mèxic-Suècia, necessitaven els tres punts per evitar sorpreses, ja que tot el que no fos guanyar, unit a un resultat poc favorable en l’altre partit del grup, els deixaria fora.

Per a això, el seleccionador germànic va decidir retocar l’onze i va introduir cinc canvis respecte a l’equip que va derrotar Suècia. Van entrar Özil, Goretzka, Khedira, Hummels i Süle per Müller, Draxler, Rudy, Boateng i Rüdiger, respectivament.

Si a la Mannschaft ja li va faltar espurna contra Mèxic i Suècia, la història es va repetir fil per randa davant de Corea. Lenta, sense ritme, sense frescor i sense desbordament, aquesta Alemanya és a anys llum de la que va meravellar al Brasil fa quatre anys.

A la primera meitat van portar el pes del matx els germànics, amb el 75% de la possessió –per moments van arribar a pics del 85%–, però van ser els Guerrers de Taeguk els que van gaudir de les millors ocasions de l’encontre. Primer amb un lliure directe de Jung Woo-young que se li va escapar de les mans tremoloses a Neuer i més tard amb una volea de Son Heung-min que se’n va anar per sobre del travesser.

Va millorar la campiona després del descans i tot just arribar dels vestidors Goretzka, fins llavors intranscendent, va obligar a volar Choo Hyun-woo, que va treure una mà salvadora a rematada de cap que va mantenir els seus en el partit.

La tensió creixia al campament alemany, on arribaven notícies dels primers gols suecs a Ekaterimburg. Tot el que no fos guanyar Corea suposaria acomiadar-se del Mundial. Llavors va moure fitxes Löw, que va treure Khedira i Goretzka per donar entrada a Mario Gómez i Müller. Tampoc li funcionava el pla al campió, que no aconseguia penetrar la fèrria línia de cinc al darrere dels coreans, molt còmodes esperant i replegats i deixant sol a dalt Son. El punta del Tottenham va posar fins i tot la por al cos als 25.000 aficionats germànics presents al Kazan Arena, ràdio a l’orella i atents al partit de Mèxic i Suècia, amb un xut que va marxar fora per poc.

Ho va intentar a la desesperada Alemanya, amb el partit trencat, però qui va marcar va ser Corea, que ho va fer per partida doble en el descompte. Primer amb Kim, en un gol que va atorgar el VAR al comprovar que havia tocat Kroos cap enrere i per tant anul·lava el fora de joc, i després amb Son, després un contraatac en una pèrdua de Neuer al centre del camp. Així, amb una badada del seu capità, va tancar Alemanya la seua pobra participació a Rússia.

tracking