SEGRE

PIRAGÜISME FREESTYLE

Inversió d'1,4 milions per al Mundial de Sort

Un milió es destinarà íntegrament a les obres del canal i els voltants

Els palistes que participen en la Copa del Món van començar a entrenar-se ahir a Sort.

Els palistes que participen en la Copa del Món van començar a entrenar-se ahir a Sort.MARIA TUNEU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sort rebrà en poc més d’un any una injecció d’1,4 milions d’euros, la major part destinats a millorar les seues instal·lacions del Parc de l’Aigüerola, tant al canal com als seus voltants, de cara al Mundial de freestyle que allotjarà el 2019.

Les obres, que és previst que comencin el proper mes d’octubre, tenen com a finalitat convertir el canal en una instal·lació fixa, que fomentaria l’arribada d’equips i seleccions. El projecte contempla, principalment, la construcció d’un estadi i l’adequació al canal de dos rul·los (ones) fixos i a diferents nivells, que permetrien entrenar i competir durant tot l’any, independentment del cabal que hi hagués a cada moment a la Noguera Pallaresa.

“És un projecte important que ens convertiria en un referent en el món del freestyle, i podríem rebre molts més equips a l’allargar el període de competició i entrenaments sense estar pendents de l’aigua, ja que ara els dos rul·los que tenim van gairebé amb el mateix cabal”, va indicar el seu alcalde, Raimon Monterde.

El projecte també contempla l’adequació de tot l’entorn, amb un nou parc urbà, grades naturals per veure la competició i la construcció d’un edifici adjacent en el qual estarien ubicades la sala de premsa, vestidors, despatxos i altres zones polivalents. Totes aquestes actuacions suposaran una inversió d’un milió d’euros, a la qual cal afegir les partides pressupostàries de les competicions, tant el Mundial del 2019, les despeses del qual s’han xifrat en 300.000 euros, com les dos Copes del Món que Sort acollirà de forma consecutiva la setmana que ve i que tenen un cost de 100.000 euros.

La inversió total serà d’1,4 milions d’euros, una xifra el 75 per cent de la qual serà sufragada per la Generalitat i la Diputació, segons va confirmar el mateix Monterde. “Les dos institucions s’hi han bolcat i aportaran gairebé el 75%, la qual cosa és molt important perquè sense el seu suport seria inviable tirar endavant un projecte d’aquesta envergadura”, va indicar l’alcalde de Sort.

L’ajuntament vol una prova internacional cada any L’ajuntament vol aprofitar la remodelació de tot el Parc de l’Aigüerola per posicionar-se també en el primer pla a nivell organitzatiu. En aquest sentit, Raimon Monterde s’ha marcat com a objectiu organitzar anualment una prova internacional, ja sigui Copa del Món o Europeu. “N’hem de treure profit i ser fixos al calendari internacional”, va apuntar.

tracking