SEGRE

DEPORTES

El Mundial més obert

Avui s’inicien els vuitens després de l’eliminació de l’actual campiona Alemanya, l’agonia d’Argentina i certs problemes d’Espanya, Portugal i Brasil || Els mateixos 16 equips haurien passat sense el VAR

Un jugador coreà es mostra eufòric davant la desolació alemanya.

Un jugador coreà es mostra eufòric davant la desolació alemanya.FIFA.COM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rússia 2018 fa un gir més en la competició i encara a partir d’avui la fase d’eliminatòries amb els vuitens de final, als quals s’arriba després de viure la gran bomba del torneig, l’adéu d’Alemanya, eliminada de forma sorprenent i prematura, i una autèntica onada de moments d’angoixa i emoció per a bona part dels favorits.

Quinze dies de competició des de l’inici a l’estadi Lujnikí de Moscou amb el Rússia-Aràbia Saudita han donat per a molt, per a somnis truncats, per a polèmiques, per a molts moments de tensió, amb el videoarbitratge (VAR) com a convidat afegit, i sobretot per a problemes, i dels grossos, d’alguns dels aspirants a heretar el tron universal de la Mannschaft.

En la primera fase ja s’ha batut el rècord de penals d’altres Mundials, 23, dels quals se n’han marcat 18

Fins i tot Brasil se la jugava en l’últim partit de la primera fase. El conjunt de Tite, que a les quinieles partia com a gran aspirant al títol al costat d’Alemanya, podria haver caigut eliminat si no vencia Sèrbia a l’estadi Spartak de Moscou. Paulinho i Thiago Silva van tornar la calma i van donar el bitllet a la canarinha.

Molt més agònic, d’infart, va ser el pas d’Argentina, que va haver d’esperar a un miraculós gol de Marcos Rojo per guanyar Nigèria (2-1) i evitar el KO prematur.

Espanya, també considerada favorita, i Portugal, l’actual campiona europea, van segellar el bitllet al final, amb discretes actuacions que van estar a punt de costar-los molt cares, i Mèxic, que va enlluernar en els seus dos primers partits, va estar a punt de caure eliminada al perdre contra Suècia, però el va salvar l’històric triomf de Corea del Sud davant d’Alemanya.

Uruguai, Rússia, Croàcia, França, Bèlgica i Anglaterra van resoldre per la via ràpida i miren amb grans il·lusions aquests vuitens de final, encara que el fet d’haver superat i haver sabut sortir del fang reforça les seleccions que tant han patit per passar.

D’altra banda, l’aplicació del VAR no ha influït tant en els resultats com es podria pensar a priori. De fet, si suprimíssim tots els gols que s’han aconseguit amb l’ús d’aquesta eina en la primera fase, s’haurien classificat les mateixes setze seleccions que disputaran els vuitens de final.

Només en tres grups (B, C i F) haurien variat les seues posicions al final de la primera fase encara que en cap una selecció eliminada hauria passat a la següent fase. Són els encapçalats per les seleccions d’Espanya, França i Suècia, respectivament. Si no s’hagués aplicat el VAR, Espanya hauria quedat segona i s’enfrontaria a Uruguai –en el costat més complicat de vuitens de final– en comptes de Rússia. França també hauria baixat al segon lloc, enfrontant-se amb Croàcia i evitant l’Argentina de Messi. Suècia tampoc lideraria el seu grup, de forma que li tocaria jugar contra Brasil.

Això sí, aquest sistema ha permès batre el rècord de penals en un Mundial amb 23 de llançats i 18 de transformats. I un altre rècord: 19 gols s’han marcat a partir del minut 90.

Gairebé ple del Barça amb 13 dels seus 14 jugadors a vuitens de final El Barça ha fet gairebé ple en la classificació per a vuitens ja que dels 14 blaugranes només l’alemany Ter Stegen haurà de veure el Mundial a partir d’ara per la televisió. Els tretze barcelonistes que han superat la fase de grups són Luis Suárez (Uruguai); Piqué, Jordi Alba, Busquets i Iniesta (Espanya); Umtiti i Dembélé (França); Messi (Argentina); Rakitic (Croàcia); Paulinho i Coutinho (Brasil); Vermaelen (Bèlgica); i Yerri Mina (Colòmbia).

Un jugador coreà es mostra eufòric davant la desolació alemanya.

Un jugador coreà es mostra eufòric davant la desolació alemanya.FIFA.COM

tracking