SEGRE

ESPORTS

Marc Màrquez, més líder després d’imposar-se a Holanda

Àlex puja el podi després d’una bona actuació després d’un cap de setmana que qualifica de complicat

Marc Màrquez, més líder després d'imposar-se a Holanda

Marc Màrquez, més líder després d'imposar-se a Holanda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez (Repsol Honda RC 213 V), l’italià Francesco Bagnaia (Kalex) i Jorge Martín (Profunda) han resolt amb èxit les seues respectives curses del Gran Premi d’Holanda de motociclisme d’aquest diumenge després d’haver estat també els més ràpids d’entrenaments.

Màrquez s’ha adjudicat una victòria de "raça" i d’autèntic estrateg en MotoGP, en una carrera que per moments ha resultat frenètica, amb constants avançaments en un grup de cap de fins nou pilots.

Màrquez, que augmenta el seu avantatge en la classificació provisional del mundial fins els 41 punts respecte a l’italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1), l’han acompanyat en el podi Alex Rins (Suzuki GSX RR) i Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1).

Impressionant sortida de Jorge Lorenzo (Ducati Desmosedici GP18) que des de la quarta línia ha aconseguit posar-se segon en el primer revolt del traçat, en el que Marc Màrquez ha execit de líder d’entrenaments i ha començat a marcar el ritme de cursa, encara que li ha durat molt poc doncs tot just uns revolts més tard Lorenzo li ha fet un impressionant interior a Màrquez per agafar el lideratge de lacursa, per davant de Màrquez i de l’italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1), que s’ha col·locat després d’ells expectant.

A partir d’aquell moment les alternatives han resultat constants i després d’aquest trio també s’han col·locat l’italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP18), el britànic Cal Crutchlow (Honda RC 213 V), els espanyols Alex Rins (Suzuki GSX RR) i Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1) i, per moments, també el francès Johann Zarco (Yamaha YZR M 1) i l’italià Andrea Iannone (Suzuki GSX RR).

Amb el pas de les voltes la prova ha crescut en intensitat d’una manera brutal, amb Lorenzo manant, Dovizioso que ha superat a Rossi i a Màrquez, que no va llançar en cap moment la tovallola, com tampoc per darrere Valentino Rossi, Alex Rins, Maverick Viñales i Cal Crutchlow, que ha n format aquest sòlid septet de cap.

Ningú no ha cedit un mil·límetre al rival en cap moment; Dovizioso ha decidit superar el seu company d’equip amb Marc Màrquez ja enganxat a ells en un clar intent que les dos veloces Ducati no s’acabessin escapant irremissiblement.

Màrquez ha decidit superar a Lorenzo en el quinzè gir, en el que Viñales s’ha imposat per davant de Rossi i Rins per seguir la línia del trio de cap, però l’italià "li ha tornat" l’avançament en la variant d’entrada a la recta de meta de la setzena volta.

Tornada a començar. Lorenzo ha passat de la primera a la quarta plaça i Maverick Viñales s’ha posat primer en la dinovena, després de superar Dovizioso i Màrquez, que a final de recta ha recuperat la primera plaça. Vintè gir i poc més de sis voltes per a la conclusió d’una carrera frenètica.

Cop d’efecte en el vint-i-unè gir, quan Viñales intenta superar Màrquez i ambdós surten del traçat, moment en què els superen Dovizioso i Rossi, que en la variant supera el de Ducati, però amb Marc Márquez per darrere.

Màrquez s’ha posat líder novament en aquest vint-i-dosè gir i a partir d’aquell moment ha intentat canviar de ritme per aconseguir prou avantatge que li garantís la seua quarta victòria de la temporada, per davant d’Alex Rins (Suzuki GSX RR) i Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1).

L’italià Francesco Bagnaia (Kalex) ha sumat la seua quarta victòria de la temporada en Moto2, que s’ha disputat en el circuit d’Assen, per davant del francès Fabio Quartararo (Speed Up) i d’Alex Màrquez (Estavella Galícia 0'0 Kalex), amb Joan Mir cinquè.

Bagnaia ha aconseguit amb la seua victòria augmentar l’avantatge en la classificació provisional del mundial, en la qual ha arribat a Holanda amb un punt d’avantatge sobre el portuguès Miguel Oliveira (KTM) i marxa amb 16 punts.

L’espanyol Jorge Martín (Profunda) s’ha adjudicat també la seua quarta victòria de la temporada en Moto3, que unida a la caiguda en l’última volta de l’italià Marco Bezzecchi (KTM), li han permès enfilar-se novament al lideratge del mundial.

Juntament amb Martín en el podi de Moto3 s’han situat Arón Canet (Profunda) i l’italià Enea Bastianini (Profunda).

tracking