SEGRE

DEPORTES

Messi se'n va a casa

França, amb un brillant Mbappé, que fa un doblet, avança a quarts a l’esclafar una Argentina que no en va tenir prou amb l’orgull i amb un Leo mig desaparegut en el seu fallit quart i potser últim Mundial || Els gals s’enfrontaran a l’Uruguai de Luis Suárez

Messi, totalment abatut sobre la gespa, després de caure eliminada Argentina.

Messi, totalment abatut sobre la gespa, després de caure eliminada Argentina.© GETTY IMAGES/FIFA.COM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

França es va emportar un xoc d’altura (4-3) davant d’Argentina per posar-se a quarts de final del Mundial de Rússia 2018, amb l’autoritat i solidesa d’un equip de cap a peus, contra una albiceleste que es va quedar sense vides malgrat posar-se 1-2 a la represa, desarborada per Kylian Mbappé, el nou fenomen del futbol mundial de només 19 anys. Les llàgrimes de Messi marquen un final trist per al millor futbolista del món que va jugar el seu quart i potser últim Mundial. Els bleus, que es mesuraran divendres a l’Uruguai de Luis Suárez per un lloc en semifinals, van acabar per fer descarrilar el tren argentí. Un vehicle sense rumb ni conductor, malgrat que va aconseguir remuntar un primer gol de Griezmann, de penal després de la primera exhibició de Mbappé. Ángel di María i Mercado van capgirar el marcador, però un golàs de Pavard i un doblet de l’ariet del PSG van remuntar per a la campiona del món el 1998.

Argentina se’n va anar al carrer quan millor semblava tenir-ho. Va ser un miratge en el joc sense xarxa, que va acabar en un bany de realitat per a una selecció que va arribar de miracle al Mundial i en va necessitar un altre per estar als encreuaments. En el seu partit 15, Jorge Sampaoli va tornar a improvisar, malgrat tenir un altre nervi, també en un Messi incapaç d’evitar el comiat del que apuntava a ser el seu Mundial, en un pla que es va menjar la França de Deschamps, home rècord en aquesta banqueta amb 80 partits.

L’albiceleste, que va començar perdent 1-0, va arribar a posar-se 1-2, però els gals van remuntar

Argentina va patir, potser com esperava o una mica més. En l’enèsim canvi d’esquema de Sampaoli, el seu equip de nou va fer aigües en una primera meitat que va deixar clara i catalana la diferència en vímets entre les dos seleccions. França sí que ho tenia clar. Amb aquesta quarta marxa que de moment havia complert a Rússia va treure els argentins del seu camp i va viure a la carrera en veloces transicions.

El malson per a la vigent subcampiona va ser Mbappé. El davanter del PSG es va marcar la jugada del Mundial, des de la frontal de la seua àrea passant per la dreta a tot rival que es va trobar, fins que Rojo va decidir en mal lloc posar-li fre. El penal el va transformar Griezmann, que abans havia estavellat una falta al travesser.

El camí tornava a ser costerut a Rússia per a l’albiceleste, sense un sol xut a porteria, sense profunditat en Pavón ni Di María, sense aquesta vegada el criteri de Banega, sense que Messi aconseguís connectar amb el partit ni amb els seus companys, i amb Agüero, Higuaín i Dybala a la banqueta. Messi no va tardar a sortir d’aquest fals nou que va imaginar Sampaoli. Va caure a la banda i va aparèixer al mig, per crear les primeres jugades ofensives dels seus. El 10 va buscar el seu lloc, com ho va fer Di María, sense incidència en la banda, per aparèixer a la frontal i fer l’1-1 amb un golàs just abans del descans. Una nova vida per als de Sampaoli, ben aprofitada a la represa per posar fins i tot l’1-2, amb Mercado desviant un xut de Messi.

Li tocava respondre a França, que està assenyalada per falta de sang, experiència o passió. No va caldre tampoc despentinar-se als bleus per posar la cinquena i sisena marxes amb dissimulació i sense pietat.

En una jugada per banda esquerra de Lucas Hernández, va aparèixer sol a l’altra Pavard per enviar la pilota a l’escaire. La muntanya russa es menjava de nou l’albiceleste, sense futbol ni presència sobre la gespa per impedir la velocitat francesa. La que temia Sampaoli en la prèvia i la que van aprofitar França i Mbappé, amb dos gols en quatre minuts, per presentar la candidatura gal·la a Rússia.

Sense el joc, la campiona del món el 1978 i 1986 va provar de treure una mica de fe, encara que ja tard, com potser van arribar els canvis. Agüero va retallar en el minut 93 i, abocada, va arribar a tenir l’última sobre la botzina. Sense xarxa, es van acabar les vides argentines, després de setmanes d’incerteses, dubtes i molts conflictes que van culminar en eliminació, davant del festival d’un Mbappé que va acomiadar Messi del seu quart intent fallit en un Mundial.

Messi, totalment abatut sobre la gespa, després de caure eliminada Argentina.

Messi, totalment abatut sobre la gespa, després de caure eliminada Argentina.© GETTY IMAGES/FIFA.COM

Messi, totalment abatut sobre la gespa, després de caure eliminada Argentina.

Messi, totalment abatut sobre la gespa, després de caure eliminada Argentina.© GETTY IMAGES/FIFA.COM

tracking