Ramona Gabriel, plata a l’Europeu Ultramarató

Va guanyar Clara Fernández i, en homes, Joseba Albizu || Per segon any la Pedals de Foc BTT, de 213 km, va ser campionat d’Europa

Ramona Gabriel i Antonio Moreno, ahir després de concloure la prova a Vielha.

Ramona Gabriel i Antonio Moreno, ahir després de concloure la prova a Vielha.SEGRE

La lleidatana Ramona Gabriel (Garmin) es va proclamar ahir subcampiona d’Europa d’Ultramarató de bicicleta de muntanya a Vielha en la prova Pedals de Foc. La ciclista de Ponts, que ha guanyat dos vegades la Titan Desert i que ja sap el que és vèncer en la Pedals de Foc el 2016, va quedar darrere de Clara Fernández i davant de Sandra Jordà.

En categoria masculina, el guanyador va ser Joseba Albizu, que va aconseguir el triomf per segon any consecutiu, després de recórrer els 213 quilòmetres en deu hores i quatre segons. El segon classificat, Alberto Fernández, va arribar a 59 segons del guanyador, i tercer va ser Guillén Cassu, que va necessitar cinc minuts i 36 segons més per cobrir els més de 200 quilòmetres de recorregut.

La tretzena Pedals de Foc Non Stop, una de les proves de BTT d’ultradistància més dures del món, va batre aquest any amb 967 inscrits el seu rècord històric de participants des que va començar a disputar-se el 2006.

La prova, de 213 km i 6.200 metres de desnivell positiu, té sortida i arribada a Vielha, i es va disputar de nou sobre el tradicional recorregut que voreja el Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici passant per la Val d’Aran i les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà.