SEGRE

CICLISME COMPETICIÓ

Aran guanya amb el Tour

Tot i que aquesta vegada no hi ha sortida ni arribada d’etapa, 20 dels 22 equips pernoctaran el dia 24 en hotels de la Val en l’etapa que acaba a Bagnères-de-Luchon || L’última visita va ser el 2016

Aficionats al ciclisme esperen el pas dels corredors en una edició anterior del Tour a Aran.

Aficionats al ciclisme esperen el pas dels corredors en una edició anterior del Tour a Aran.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tour de França tornarà a recórrer aquesta edició les carreteres araneses. Serà la tercera vegada en els últims cinc anys i, malgrat que en aquesta ocasió no hi haurà sortida ni arribada, la ronda gal·la tornarà a generar un important impacte econòmic a la Val d’Aran. Vint dels vint-i-dos equips que competeixen en aquesta nova edició del Tour pernoctaran a la comarca aranesa la nit del dia 24, segons va confirmar Pau Perdices, gerent del Conselh Generau d’Aran. “També hi pernoctarà personal de l’organització i, segons ens han comunicat, ocuparan unes sis-centes habitacions a hotels de Baqueira, Garòs, Salardú, Betriu, Vielha o Pònt d’Arròs. També hi ha aficionats al ciclisme que vindran a veure el pas de la cursa i alguns pernoctaran almenys un parell de nits”, afegeix.

El Tour recorre la Val d’Aran per tercera vegada en els últims cinc anys. A l’edició del 2014 va acollir el mateix recorregut que aquesta edició, que entra a la província de Lleida per Pontaut i segueix per Les i Bossòst, abans d’inicial l’ascensió a Eth Portilhon, un dels ports mítics de la ronda gal·la i que també ha acollit alguna etapa de la Vuelta a Espanya. El 2016 Vielha va ser sortida d’una etapa que va finalitzar a Andorra. Com recorda Pau Perdices, “va ser el pas a l’edició del 2006, amb el final d’etapa al Pla de Beret, quan Aran es va posicionar com a escenari per al Tour”.

L’organització del Tour va lamentar que el retard en la resolució generés “indecisió i dubte”

A l’anterior pas per Aran, des del Conselh Generau d’Aran es va calcular que la despesa en allotjaments durant un cap de setmana s’atansava als 400.000 euros, xifra que s’incrementa fàcilment fins al milió d’euros a l’afegir-hi la despesa en gastronomia i comerços. En aquesta ocasió passarà per Aran la setzena etapa, considerada la reina d’aquesta edició, la que discorrerà durant uns divuit quilòmetres per les carreteres araneses. Aquesta etapa, que compta amb 218 quilòmetres, arrancarà a la ciutat de Carcassonna i tindrà l’arribada a Bagnères-de-Luchon.

La ronda francesa comença dissabte a Noirmoutier-en-l’Île, per finalitzar, després de 201 quilòmetres, a Fontenay-le-Comte.

El Tour va anunciar que accepta la participació de Froome, per al qual havia demanat l’exclusió per les sospites de dopatge. El director del Tour, Christian Prudhomme, va criticar que la decisió de l’UCI hagués arribat “a l’últim moment” i va lamentar que aquest retard hagi portat “indecisió, dubte i, per tant, sospita”. Va demanar que es canviïn les regles i que un positiu “comporti una suspensió provisional” a l’acte. “Hem demanat sempre una resposta ràpida. David Lappartient, president de l’UCI, va dir en una entrevista que no hi hauria resposta abans del Tour, per la qual cosa vam decidir posar en marxa l’article pel qual es pot vetar la participació d’un corredor si pot danyar la imatge de la prova.

Estic content, sempre he sabut que jo no vaig fer res dolent

Chris Froome va explicar que “estic molt content que l’UCI m’hagi exonerat. Si bé aquesta decisió és òbviament un gran assumpte per a mi i per a l’equip, també és un moment important per al ciclisme”, va dir a través d’un comunicat. “Mai vaig dubtar que el cas seria arxivat per la senzilla raó que sempre he sabut que no vaig fer res dolent”, va afegir el tetracampió del Tour, que va recordar que ha “tingut asma des de la infantesa”. “Sé exactament quines són les regles respecte al meu medicament per a l’asma i només utilitzo l’inhalador per controlar els símptomes dins dels límits permissibles”, va afegir en aquest sentit el britànic.

Aficionats al ciclisme esperen el pas dels corredors en una edició anterior del Tour a Aran.

Aficionats al ciclisme esperen el pas dels corredors en una edició anterior del Tour a Aran.EFE

tracking