SEGRE

DEPORTES

Suècia es planta a quarts vint-i-quatre anys després

Un gol de rebot de Forsberg li dóna la victòria amb una Suïssa sense grapa

Els jugadors suecs celebren el gol davant de la desolació dels suïssos.

Els jugadors suecs celebren el gol davant de la desolació dels suïssos.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció de Suècia va guanyar ahir Suïssa (1-0) a Sant Petersburg i estarà als quarts de final del Mundial de Rússia després de superar amb un gol de rebot d’Emil Forsberg el combinat helvètic, que va dominar més la pilota però no va tenir encert ofensiu.

Suècia juga bastant a confondre el rival, però té poder ofensiu i no només a pilota aturada o per via del punt fatídic. I malgrat que s’espera més d’ell, va ser la tarda d’Emil Forsberg a l’aconseguir, amb fortuna en forma de desviació involuntària d’un rival, el gol que va donar la victòria. Poc lluïment, màxima efectivitat, i bitllet per als quarts de final vint-i-quatre anys després d’aconseguir-ho als Estats Units. Va tenir l’empat Suïssa al cap de Haris Seferovic ja a l’afegit, que s’havia allargat per un penal a favor de Suècia inicialment xiulat i anul·lat després al VAR, però res va impedir que els suecs s’emportessin el premi i continuessin aspirant a repetir no només allò del 1994, sinó també el que va passar el 1958, quan va jugar la final. El porter suís va estar bé, segur sota pals, i poc va poder fer en el gol suec. El gran desafiament va ser una volea de Berg i la va rebutjar sense titubejos, i la resta d’ocasions de Suècia se’n van anar lluny del seu arc excepte l’afortunat gol. Al contrari, Suïssa va dominar, però no va trobar la xarxa.

Si alguna cosa té Suècia, a l’espera que Forsberg brilli més o que la dupla Toivonen-Berg afini punteria, és que és un equip ordenat enrere i que no dubta ni es desmunta. Suïssa ho va intentar, avançant línies sobretot quan es va veure a baix en el marcador, i intentant un setge que no va funcionar.

Ni Embolo ni Seferovic, bales fresques utilitzades pel tècnic Vladimir Petkovic, no van trobar espais lliures per on superar el veterà Granqvist o el central del Manchester United Victor Lindelof.

Per la seua part, la Suïssa d’un Xherdan Shaqiri que no va poder desplegar el bon futbol que el posa en el punt de mira de la seua selecció i com a far de l’equip, torna cap a casa amb la sensació d’haver merescut més, però sobretot d’haver pogut fer més. No n’hi va haver prou amb la força de Granit Xhaka o de Valon Behrami, ni aquesta màgia de Shaqiri o de Blerim Dzemaili, perquè no hi va haver 9 a dalt. El seleccionador suec Janne Andersson va valorar el “treball en conjunt” que fa sempre el seu equip tant “dins com fora” del camp. Sobre si creuen que els rivals els van subestimar, Andersson no va voler respondre de manera directa. “Crec que haurien de fer aquesta pregunta als altres. Sabem que som un bon equip, que ens hem guanyat els nostres èxits. Sabem com hem arribat fins aquí”, va explicar el seleccionador suec.

Els jugadors suecs celebren el gol davant de la desolació dels suïssos.

Els jugadors suecs celebren el gol davant de la desolació dels suïssos.EFE

tracking