SEGRE

TRIATLÓ COMPETICIÓ

Un Ironman de Torregrossa anirà al Mundial de Hawaii

Josep Maria Puig, de 55 anys, va aconseguir la classificació a Niça amb un crono de 10 h 51’ || Són 4 km nadant, 180 en bici i una marató

Josep Maria Puig.

Josep Maria Puig.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Josep Maria Puig, de 55 anys, ha aconseguit classificar-se per al Mundial d’Ironman de Hawaii, lloc considerat com la meca i el bressol d’aquest esport, que combina la natació (4 km), el ciclisme (180 km) i la prova de marató, (42,195 km), per aquest ordre, i que està reservada per a només set-cents triatletes. Per primera vegada hi haurà dos triatletes de Lleida al Mundial, encara que en diferents categories de grups d’edat, ja que fa unes setmanes també ho va aconseguir l’expiragüista olímpic Damià Vindel, ara establert a Sevilla, tal com va informar aquest diari.

Puig, que competirà en el grup d’edat 55-59 anys, admet que classificar-se per a aquest Mundial de Kailua-Kona, a les illes Hawaii i que es disputarà el 13 d’octubre, “és el somni de tot triatleta, ja que allà va nàixer aquest esport i és molt difícil poder accedir a aquesta prova”.

Aquest triatleta de l’equip Triatló Prosan i natural de Torregrossa, va aconseguir el bitllet mundialista el 24 de juny passat al quedar tercer en el seu grup d’edat amb 10 hores i 51 minuts. “Era un objectiu que perseguia perquè sempre feia podis i bons cronos, però el de Niça és especialment dur. Així que estic molt content.”

Puig, que és director de l’Institut Canigó d’Almacelles, s’entrena entre divuit i vint hores setmanals i prepara durant sis mesos cada competició. Durant la seua joventut va ser ciclista, i va arribar a ser neoprofessional però una lesió als 21 anys li va provocar la retirada. “El triatló té també la seua estratègia. A la natació intento sobreviure [va arribar a Niça al lloc 65], en el ciclisme recupero posicions [va remuntar fins a ser tretzè] i a l’atletisme ho dono tot [va acabar el tercer del seu grup d’edat]”. Ja ha disputat set Ironman, un per any.

tracking