SEGRE

Futbol

Una jutgessa va investigar una suposada compra il·legal d'un fetge per a Abidal però va arxivar el cas

Arran de les escoltes policials a l’expresident del club Sandro Rosell

Una jutgessa va investigar una suposada compra il·legal d'un fetge per a Abidal però va arxivar el cas

Una jutgessa va investigar una suposada compra il·legal d'un fetge per a Abidal però va arxivar el casEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una jutgessa de Barcelona va obrir fa un any una investigació sobre la suposada compra il·legal d’un fetge per trasplantar-lo a l’exdefensa francès del FC Barcelona Eric Abidal, arran de les escoltes policials a l’expresident del club Sandro Rosell, però va arxivar les diligències perquè no va trobar indicis de delicte.

Segons ha informat aquest dimecres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la titular del jutjat d’instrucció número 28 de Barcelona va rebre fa poc més d’un any una inhibició per part de l’Audiència Nacional, on la jutgessa Carmen Lamela manté en presó preventiva Rosell per una causa per blanqueig i organització criminal, en relació amb la suposada compra il·legal d’un fetge.

El digital "El Confidencial" revela avui que en les escoltes policials a què va ser sotmès Rosell en el marc de la investigació sobre blanqueig se li sentia parlar amb un tal "Juanjo" que comentava amb l’expresident blaugrana que li "van comprar un fetge il·legal" a Abidal, quan aquest va recaure del càncer, perquè li fos trasplantat l’abril de 2012.

Abidal va ser sotmès el 10 d’abril de 2012 a un trasplantament de fetge d’un donant viu, que des del primer moment el club i el jugador van assegurar que es tractava del seu cosí, a l’Hospital Clínic de Barcelona.

Després de rebre el maig de l’any passat la inhibició de la jutgessa Lamela, la titular del jutjat d’instrucció número 28 de Barcelona va practicar diverses diligències que no van permetre definir cap il·lícit penal ni al suposat autor, segons el TSJC.

Davant d’aquesta situació, la jutgessa va acordar arxivar a començaments d’aquest any la causa, amb l’informe favorable de la Fiscalia.

La defensa de Rosell a la causa per blanqueig han manifestat avui que no tenien coneixement d’aquests fets i han mostrat la seua estranyesa que es pugui pensar que es pot comprar un fetge il·legal i trasplantar-lo en un hospital públic com el Clínic de Barcelona.

Precisament, l’Hospital Clínic de Barcelona, on l’actual secretari tècnic del FC Barcelona va ser sotmès al trasplantament de fetge, va seguir tots els protocols legals establerts per als trasplantaments, han assegurat a Efe fonts d’aquest centre sanitari.

Cirurgians hepatòlegs d’aquest hospital públic es van encarregar tant d’extreure el fetge com de trasplantar-lo a l’exfutbolista, seguint sempre les normes establertes per l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT) i l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT), que són els encarregats de vetllar que es compleixin els protocols de donacions i trasplantaments.

"Està tot super protocolaritzat i l’hospital va complir tot el procediment legal", han assenyalat a Efe fonts del centre sanitari, que també es va encarregar de confirmar la compatibilitat mèdica de l’òrgan que va ser trasplantat.

tracking