SEGRE

HOQUEI COMPETICIÓ

Zilken jugarà amb Alemanya l'Europeu

El lleidatà és el primer internacional de l’HC Alpicat

Matts Zilken, amb la samarreta de la selecció alemanya.

Matts Zilken, amb la samarreta de la selecció alemanya.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jugador lleidatà Matts Zilken, de l’Hoquei Club Lleida.net Alpicat, disputarà l’Eurohoquei que se celebra a la Corunya del 14 al 22 d’aquest mes amb la selecció d’Alemanya. Nascut a Lleida el 14 d’agost del 1992, de pare alemany i mare catalana, Zilken, que té la doble nacionalitat, es converteix així en el primer internacional de la història de l’Alpicat, equip que milita a la Primera divisió. “Estic molt content i molt il·lusionat”, explica des d’Alemanya, on ahir es va unir a la concentració de l’equip. “Quan em van trucar per preguntar-me si volia jugar amb ells, els vaig dir ràpidament que sí”, afegeix.

El lleidatà arriba a la selecció absoluta alemanya sense haver passat per les categories inferiors i la seua internacionalitat ha estat possible per una sèrie de coincidències. “El dia que estàvem jugant contra el Sant Cugat, al final del partit l’entrenador de l’equip em va dir que li havia cridat l’atenció el meu cognom i si jo era alemany”, explica. “Li vaig dir que sí, que tenia la doble nacionalitat i em va dir que era amic del seleccionador d’Alemanya Jordi Molet, que va jugar al Llista i que si li podia donar el meu telèfon. Em va trucar, vam estar parlant i la veritat és que ja tinc ganes de debutar. Alguna vegada havia pensat a ser internacional amb Alemanya, però ho veia difícil, sabia que no em coneixien... Així que ara estic encantat”, afegeix el jugador lleidatà.

Alemanya està al grup d’Espanya, Anglaterra, Holanda, Bèlgica i Itàlia. “Hi ha dos equips per sobre, Espanya i Portugal. Després hi ha Itàlia i França i el nostre objectiu seria quedar quarts, per poder classificar-nos per al pròxim Mundial”.

tracking